Baby Jane

Vahvojen naistekijöiden juhlaa!

Baby Jane on Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva ja Sofi Oksasen toinen romaani. Se on kulmikas rakkaustarina, joka ei hetkahda pienistä.

Pikkukaupungin tyttö Jonna saapuu Helsinkiin suuntanaan opiskelut ja jännitys. Jonna uppoaa viattoman innolla kaupungin sykkeeseen, kunnes eräänä varomattomana yönä hänet yllättää uhkaava tilanne. Pelastajaksi ilmestyy Piki, ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Jonna palvoo pelastajaansa, Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaustarina alkaa.

Katja Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia (2011) ja Kuun metsän Kaisa, joka palkittiin vuonna 2017 parhaan dokumenttielokuvan Jussilla.

 

"Elokuva on visuaalisesti erityisen antoisa. Heikki Färmin kuvaus on yksi elokuvan tärkeimmistä kertojista. Kahden toisistaan erottuvan todellisuuden visualisointi valoilla ja varjoilla lyö komeasti silmiin ja mieleen. Kuvien merkitys nousee esille tiiviin leikkauksen ansiosta. Vähillä kuvilla ja harkituilla kohtauksilla kyetään kertomaan vahva tarina.

Kaksi uskomattoman taitavaa ja täysin erityylistä näyttelijää luo elokuvaan todellisen hengen ja sielun. Maria Ylipää antautuu Pikin hahmoon mielen sopukoita, ruumiin kieltä ja kehoaan myöten. Hänen suoritustaan katsoo lähestulkoon pelonsekaisella kunnioituksella.

Vastapainoa Ylipään kovuudelle tuo Roosa Söderholm, jonka roolissa mielen äkkinäiset ailahtelut ovat kuin totta. Harvoin näkee kotimaisessa elokuvassa näin saumatonta kahden naisnäyttelijän yhteistyötä, jossa ammattitaidon lisäksi on läsnä roolihahmojen kärsivällistä rakentamista ja sisäistämistä." 

★★★★ Jussi Virratvuori, Helsingin uutiset

"[…] esteettisesti hieno ja tunnelmaltaan hyvin voimakas […] Baby Janea ja Pikiä esittävät Roosa Söderholm ja Maria Ylipää ovat osissaan erinomaisia, ja myös Nelly Kärkkäinen osaa näytellä Bossaa hyvin pienillä eleillä ja ilmeillä. Erityisesti Ylipää loistaa vahvana ja ilkikurisena ja samalla pahasti haavoittuneena Pikinä. Tämän jälkeen rooliin on enää vaikea kuvitella ketään muuta."

Juha Typpö, HS

 

Ohjaus: Katja Gauriloff

Käsikirjoitus: Veera Tyhtilä, Katja Gauriloff

Näyttelijät: Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen

Levittäjä: Future Film

Kieli: Suomi. 

 

Voita VIP-matka Cannesiin: Baby Jane on European Film Challenge -yleisökilpailun 10 lisäpisteen suosituselokuva!


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 33min K-12 Väkivaltaista sisältöä Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori