Ferdinand (dub)

"Lempeästä härästä kertova animaatio on erinomaista viihdykettä sekä lapsille että aikuisille. Se ottaa kiltillä tavalla kantaa ja korostaa jokaisen oikeutta erottautua massasta ja seurata omia polkujaan."  ★★★★ Episodi

Ferdinand on jättikokoinen härkä, joka on varustettu suurella sydämellä. Hän on iloinen otus, joka viihtyy niityllä suuren puun varjossa kukkia nuuhkien. Virheellisesti häntä luullaan vaaralliseksi hirviöksi, jolloin hänet napataan kiinni ja viedään pois kotoa. Ferdinand haluaa kovasti palata perheensä luo takaisin, joten hän lähtee seikkailuun kotia kohti omalaatuisen ystäväjoukkonsa kanssa. Ferdinand todistaa, ettei härkää voi tuomita pelkän ulkokuoren perusteella.

Ferninand on sydäntälämmittävä animaatiokomedia, joka perustuu Munro Leafin ja Robert Lawsonin kirjaan Härkä Ferdinand.

Myös lastenjuhlatilaisuudet tämän leffan kera mahdollisia! Lisätietoa täältä.

 

"Lapsuudesta tutun iltasadun animaatioversio lunastaa kovat odotukset vaivatta. Carlos Saldanhan ohjaus tarjoilee huumoria ja sanomaa sekä lapsi- että aikuiskatsojille. Ferdinand ottaa sievällä tavalla kantaa härkätaisteluihin ja siihen, miten härät elävät ihmisten tarpeita varten: joko niiden kustannuksella tehdään viihdettä tai ne joutuvat teurastamolle.

Lasten elokuville tyypillisesti yksi käsiteltävistä teemoista on ystävyys. Ferdinandin oman pohdinnan ja oivallusten ohella ystävyys on väylä tuoda esiin sitä, että kaikilla tulisi olla mahdollisuus olla oma itsensä. Ferdinand kulkee omia reittejään ja osaa ajatella asioita paljon laajemmin kuin konemaiset häränköriläät. Kasvaessaan Ferdinand saa rohkeutta kertoa ajatuksiaan ääneen, vaikka muut eivät tahtoisi kuunnella.

Härkien lapsuudesta kertova osuus käyttää aikaa esitelläkseen hahmot kunnolla. Ilmeikkäät hahmot jäävät mieleen, vaikka niitä on paljon. Erilaiset härkäpersoonat, hiukan hullu ja karmeasti rääkyvä vuohi, ylihienostuneet tanssivat hevoset ja kierot siilit kutkuttelevat nauruhermoja.

Sympaattinen ja omilla aivoillaan ajatteleva Ferdinand on oiva roolimalli kenelle tahansa nuorelle. Kokonaisuus on viihdyttävä, vauhdikas ja koskettava, eikä suomenkielisten ääninäyttelijöiden suorituksissa ole moittimista. Hahmojen toilailuille saa hekottaa ääneen, ja herkin katsoja saa välillä pyyhkiä salaa silmäkulmaansa."

★★★★  Milla Olkkonen, Episodi

"A flower-sniffing bull goes on a journey of self-discovery in this fun adaptation of a 30s children’s book. – …gently subversive animation."

★★★★ Simran Hans, The Guardian

"Uutuusanimaation tähtenä seikkailee kaunosieluinen härkä – elokuva on tavanomaista kohellusta, mutta sympaattista sanomaakin löytyy. Ferdinand perustuu 1930-luvulla kirjoitettuun lastenkirjaan, joka kertoo erilaisesta taisteluhärästä.

– Ferdinand ei pelkää tappelua, hän vain kieltäytyy osallistumasta, koska kokee rauhallisen yhteiselon mielekkäämmäksi. Siitä huolimatta – tai oikeammin juuri sen takia – Ferdinand kohoaa sankariksi. Hän nimittäin päättää pelastaa itsensä lisäksi kaikki ikätoverinsa härkäfarmilta, sillä hän tykkää heistä.

Pastellinsävyinen hyvänmielenelokuva onkin parhaimmillaan kuvatessaan Ferdinandin ajatuksia ja asennetta."

Taika Dahlblom, HS

 

Ohjaus: Carlos Saldanha

Kieli: Puhumme suomea! 

Levittäjä: Nordisk Film

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 48min K-7
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä