Kapernaum - Kaaoksen lapset

(Capharnaüm)

"Pikkupoika syyttää oikeudessa vanhempiaan syntymästään – libanonilaisdraama Kapernaumin viesti on riipaisevan ajankohtainen. Libanonilaisohjaaja Nadine Labakin surullinen ja taidokas draama kertoo totuudenmukaisesti Beirutin katulasten kohtaloista." ★★★★ HS

"Käsittelee aihetta sydämellä ja viisaudella" Variety

"Erinomaiset roolisuoritukset" The Hollywood Reporter

Kapernaum – Kaaoksen lapset on tarina Zainista (Zain al Rafeea), libanonilaisesta pojasta joka haastaa vanhempansa oikeuteen. Syyte on epätavallinen: lapsen saattaminen maailmaan karuissa oloissa, joissa selviytyminen on taistelua.

12-vuotiaan Zainin ja hänen sisaruksiensa lapsuus jää lyhyeksi Beirutin slummeissa. Kun hänen siskonsa kokee kovan kohtalon lapsiavioliiton seurauksena, Zain saa tarpeekseen ja pakenee kotoaan. Nokkela ja sinnikäs poika etsii avaimia parempaan elämään ja ystävystyy siivoojana työskentelevän Rahilin (Yordanos Shiferaw) kanssa. Kiltti Rahil tarjoaa hänelle kodin ja Zain auttaa vahtimalla hänen pientä poikaansa Yonasta (Boluwatife Treasure Bankole). Mutta kun Rahil yllättäen katoaa, Zainin on kerättävä kaikki voimansa, rohkeutensa ja kekseliäisyytensä huolehtiakseen itsestään ja Yonaksesta. Kuinka pitkään he pystyvät selviytymään maailmassa, jossa toivosta on jäljellä enää himmenevä kipinä?

Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokas ja Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittaja Kapernaum – Kaaoksen lapset on kulkenut maailmalla voitosta voittoon. Nuoren Zain al Rafeean uskomaton roolisuoritus katupoikana, joka kieltäytyy luopumasta toivosta, tekee siitä yhden vuoden vaikuttavimmista elokuvista.

Ohjaaja Nadine Labaki on kuvannut elokuvan Beirutin kaduilla aidoilla tapahtumapaikoilla ja käyttää elokuvassa pelkästään amatöörinäyttelijöitä. Pääosaa näyttelevä Zain al Rafeea on syyrialainen pakolainen ja käyttää elokuvassa oikeaa nimeään. Labaki teki elokuvaa varten taustatyötä pakolaislasten kanssa ja sai siitä idean elokuvassa nähtävään oikeudenkäyntiin: lapset pohtivat usein, miksi ovat olemassa, jos heistä ei pystytä huolehtimaan. Kapernaum – Kaaoksen lapset on vavahduttava hätähuuto kaikkien heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien puolesta.

 

"Se on monella tavalla harvinainen elokuva.

Pääosissa ovat lapset, ja tarina kerrotaan tiukasti heidän näkökulmastaan, mutta elokuva on tarkoitettu varttuneelle yleisölle. Teos tulee Libanonista, jossa ei käytännössä ole elokuvateollisuutta, ja näyttelijät ovat kadulta poimittuja amatöörejä. Merkittävää sivuosaa esittää noin yksivuotias Boluwatife Treasure Bankole.

Viime vuoden Cannesin elokuvajuhlilla Kapernaum sai lehtitiedon mukaan varttitunnin mittaiset seisovat aplodit sekä tuomariston palkinnon. Pystejä se on napsinut pitkin maailmaa. Oscar-palkinnon vei nenän edestä Roma.

Huomio on tullut hyvästä syystä. Kapernaum on ravisuttava katsomiskokemus niin aiheensa kuin taiteellisen laatunsa puolesta. Se kuvaa realistisesti köyhän maan lasten ahdinkoa."

★★★★ Mikko-Pekka Heikkinen, HS

"It’s the story of a child surviving on the streets of Beirut, infused with the richness of great fiction and the heart-in-mouth power of frontline news footage. The peril feels so truthful and specific, and the young cast’s reactions to it so astonishingly natural, that my heart couldn’t work out whether it should break or pop." 

★★★★★ The Telegraph

 

Ohjaus: Nadine Labaki

Pääosissa: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Arabia ja amhara. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Voita VIP-matka Cannesiin katsomalla 10 eurooppalaista elokuvaa!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 6min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori