Mia ja valkoinen leijona

(Mia and the White Lion)

"Koskettava ja maaginen" HS

Kymmenvuotiaan Mian elämä muuttuu kertaheitolla, kun hänen perheensä päättää jättää Lontoon ja muuttaa Afrikkaan leijona-farmille. Mia ei iloitse asiasta mutta hänen mielensä muuttuu, kun kaunis valkoinen leijona, Charlie, syntyy. Mian ja Charlien välille muodostuu aivan erityinen side.

Charlien täyttäessä kolme Mia saa selville isänsä ikävän salaisuuden. Charlie saattaa olla vaarassa, ja Mia päättää paeta yhdessä leijonan kanssa. Ystävykset lähtevät uskomattomalle matkalle halki Etelä-Afrikan savannien löytääkseen paikan, jossa Charlie voi elää vapaana.

 

"Elokuvan tekeminen kesti kolmisen vuotta, sillä elokuvan tähti Charlie, jota näyttelee todella harvinaislaatuinen valkoinen Thor-leijona, piti kasvattaa toisen pääosanäyttelijän, vielä esiteini-ikäisen Daniah De Villiersin kanssa, jotta kaksikon välille kehittyisi turvallinen side. Kaikki alkoi vuonna 2015, kun ohjaaja Gilles de Maistre kysyi ”leijonakuiskaaja” Kevin Richardsonilta, miten oikeaa leijonaa voidaan kuvata pienen tytön kanssa.

Eteläafrikkalainen De Villiers oli kasvanut leijonien keskellä, joten leimaantuminen kävi lopulta melko helposti. Elokuva kuvattiin toukokuun 2015 ja joulukuun 2017 välisenä aikana. Sekä Thor että Daniah kasvavat teini-ikään katsojien silmien alla. Kiinnostavat lähtökohdat, eikö?"  

Episodi

"Daniahin ja Charlien yhteisissä kohtauksissa on jotain ainutlaatuista. Tulee mieleen Joy Adamson ja Elsa-leijona vuosikymmenien takaa.

Elokuvan lopussa nähtävä teksti kertoo, että Afrikan leijonat saattavat kuolla sukupuuttoon 20 vuodessa.

Oikeampi luku lienee 30 vuotta, vuoteen 2050 mennessä, mutta kylmäävää se on silti."

Helsingin Sanomat

 

Ohjaus: Gilles de Maistre

Käsikirjoitus: Gilles de Maistre, Jean-Paul Husson, William Davies

Näyttelijät: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret

Levittäjä: SF Film 

Kieli: Englanti, ranska. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin

1h 39min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori