Erikoisnäytös: Postia pappi Jaakobille

(Postia pappi Jaakobille)

Näytöksessä ke 11.5. klo 17.45 paikalla elokuvan tuottaja (ja juuri Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajaksi valittu) Lasse Saarinen! 

Klaus Härön (Äideistä parhain, Näkymätön Elina) ohjaama elokuva sokeasta pappi Jaakobista ja armahdetusta vangista, Leilasta. Klaus Härö on käsikirjoittanut elokuvan Jaana Makkosen alkuperäistekstin pohjalta. Elokuva on kuvattu Kokemäellä, Vammalassa ja Hattulassa.

Elokuva on lämminhenkinen ja koskettava kertomus armahduksen saaneesta elinkautisvanki Leilasta. Vapauduttuaan hänelle tarjotaan paikkaa syrjäisestä pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan. Leila on tottunut pitämään huolta vain itsestään, joten tehtävä sokean pappi Jaakobin henkilökohtaisena avustajana aiheuttaa ristiriitoja.

Posteljooni tuo päivittäin kirjeitä, joissa ihmiset pyytävät apua pappi Jaakobilta. Kirjeisiin vastaaminen on Jaakobin elämäntehtävä, Leilan pitäessä sitä puolestaan täysin hyödyttömänä.

Leila on jo päättänyt lähteä pappilasta, kun kirjeiden tulo yllättäen lakkaa ja Jaakobin elämä järkkyy. Kaksi täysin erilaista maailmaa kietoutuvat odottamattomasti toisiinsa, jolloin auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaelleen.

Elokuva esitetään filmiltä. 

 

★★★★ Veli-Pekka Lehtonen, HS. Lue hieno arvio täältä!

”Pienistä tarinoista syntyy joskus suuria elokuvia. Klaus Härön ohjaama - ja Jaana Makkosen alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta kirjoittama - Postia pappi Jaakobille on alkujaan tv-elokuvaksi tarkoitettu intiimi kahden ihmisen draama, josta kasvoi tekijänsä toistaiseksi ehein ja koskettavin työ. – Hazardin ja Nousiaisen herkät roolityöt pitävät elokuvan tunnevirityksen täsmälleen oikeana.”  Tarmo Poussu, IS

 

Ohjaus: Klaus Härö

Käsikirjoitus: Klaus Härö, Jaana Makkonen

Näyttelijät: Heikki Nousiainen, Kaarina Hazard

Levittäjä: Nordisk Film

 

1h 16min K-7
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori