The Journey

Pohjois-Irlanti - kaksi verivihollista joutuu samaan autoon matkalla rauhanneuvotteluihin. Tositapahtumiin perustuva THE JOURNEY on inspiroiva, humaani elokuva epätavallisen ystävyyden viriämisestä.

40 vuoden väkivaltaisuuksien jälkeen Pohjois-Irlannin kaksi vastakkaista puolta yrittää vihdoin löytää tien kestävään rauhansopimukseen. Neuvottelujen onnistuminen riippuu kahdesta miehestä: unionistien palopuhuja Ian Paisleystä ja IRA:n poliittista siipeä edustavasta Martin McGuinnesista - verivihollisista - joiden pitää löytää yhteistyömalli. Kriisitilanne, tai kenties kohtalo, pakottaa heidät matkustamaan rauhanneuvotteluihin yhdessä samalla autolla. Tunnelma on jäätävä, mutta keskustelun kuluessa miesten suojakuoreen alkaa ilmestyä halkeamia. Vastapuolet huomaavat etteivät olekaan niin erilaisia, ja erikoinen ystävyyys alkaa viritä. 

 

"Paras brittielokuva viiteen vuoteen"

★★★★★ Paul Ross, talkRADIO 

"Viime vuosina on nähty koko joukko elokuvia, jotka yrittävät vangita politiikan lavean maailman neljän seinän sijaan. Suurimman osan niistä on kynäillyn Peter Morgan, joka on vastuussa siitä, että Michael Sheen muistetaan loppuelämänsä ajan Tony Blairina. Hamm suosii erilaista dynamiikkaa. The Journeyssa ei ole pakotietä. Jumissa (pääasiassa) liikkuvassa kulkuneuvossa Paisley ja McGuinness pääsevät viimeinkin tekemään jotain mikä on ollut heille mahdotonta vuosikausia: puhumaan.

Ja kyllä he puhuvatkin. Vaikka materiaali saattaisi tuntua paremmin e-kirjaan kuin elokuvaan soveltuvalta, kumpikin mörökölli on onneksi tarpeeksi viihdyttävää seuraa – vaikka ei aina välttämättä miellyttävää. Hamm selvästi nauttii kahta ääripäätä edustavien päähenkilöidensä erilaisuudesta. Kun Paisley tarttuu Raamattuun, on McGuinnessin valinta kalastuslehti tai John Grisham. Juuri se tekee heidän keskusteluistaan kiinnostavia. Oli kyse sitten politiikasta, golfista tai avioliitosta, he kinastelevat herkullisesti, ja jopa Snakes on a Plane saa kunniamaininnan. Ja miksi ei saisi? Onhan siinä niitä käärmeitä siinä lentokoneessa!"

Marta Balaga, Episodi

"Pohjois-Irlannin vaiheita ei tunneta meillä päin kovin hyvin, joten ihan senkin takia on hienoa saada ohjelmistoon elokuva, jossa niitä kerrataan. Elokuvan tekijät, ohjaaja Nick Hamm ja käsikirjoittaja Colin Bateman ovat itse pohjoisirlantilaisia.

Elokuva on fiktiivinen versio syksyn 2006 tapahtumista Skotlannissa. Tuolloin yritettiin taas kerran saada aikaan sopimusta Pohjois-Irlannin eri osapuolten välille. Paikalle saapui sisällis­sodan kaksi ääripäätä: katolisia vihaava unionistien keulakuva Ian Paisley sekä IRA:n edustaja Martin McGuinness.

He eivät olleet koskaan puhuneet toisilleen, mutta kokouksen seurauksena heistä tuli lopulta ystävät."

Leena Virtanen, HS


Ohjaus: Nick Hamm

Käsikirjoitus: Colin Bateman

Näyttelijät: Timothy Spall, Colm Meaney, Toby Stephens, Catherine McCormack, Ian McElhinney, Barry Ward, Ian Beattie, Freddie Highmore, John Hurt

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 35min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä