Transit

Jäämme pidennetylle kesätauolle 24.5. wc-remontin vuoksi - näillä näkymin avaamme taas 6.7. - peukut pystyyn! Ja ei huolta, tauon aikana umpeutuvat joululahjaliput ovat voimassa poikkeuksellisesti elokuun loppuun saakka! 

–––

"Arvoituksellinen Transit erottuu edukseen toisesta maailmansodasta kertovista elokuvista." ★★★★ HS

Saksalaiset joukot marssivat kohti Pariisia, mutta saksalainen pakolainen, Georg (Franz Rogowski) ehtii paeta Marseilleen viime hetkellä. Georg kantaa matkatavaroissaan itsemurhan tehneen kirjailija Weidelin asiakirjoja, joiden turvin hän väärentää henkilöllisyytensä. Marseille on kuitenkin vain välietappi. Weidelin papereiden seassa on kirjeitä sekä Meksikon suurlähetystön vakuutus viisumista. Uuden henkilöllisyytensä avulla Georg yrittää saada paikan Meksikoon matkustavasta laivasta. Pakolaiset puivat suunnitelmiaan hotellien käytävillä, konsulaattien odotustiloissa sekä sataman kahviloissa ja baareissa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat, kun Georg tapaa salaperäisen Marien (Paula Beer), joka etsii kadonnutta aviomiestään - kirjailija Weideliä.

Transit perustuu Anna Seghersin samannimiseen romaaniin, jonka hän kirjoitti maanpaossa.

 

"Saksalaisen Christian Petzoldin ohjaama Transit erottuu monella tavalla edukseen toisesta maailmansodasta kertovista elokuvista.

Se perustuu Anna Seghersin (1900–83) samannimiseen romaaniin vuodelta 1944. Hitlerin Saksaa pakenevat ihmiset ovat jumissa satamakaupungissa ja koettavat päästä pakoon. Kuka onnistuu ja millä tavalla?

– Omintakeinen ja toimiva ratkaisu vaatii katsojalta skarppaamista. Ristiriita tarinan ja nähdyn välillä pakottaa väistämättä peilaamaan elokuvaa nykymaailmaan. Tämä voisi tapahtua nyt. Ja tapahtuukin.

– Petzoldin käsittelemänä Transit on kuitenkin vähäeleinen ja arvoituksellinen kamarielokuva, joka pöläyttää aivosoluja. Tunnelma häilyy unen ja valveen välillä. Elokuvassa puhutaan paljon suulla, silmillä ja kulmakarvoilla.

Kaikki tämä lataa jännitystä viime sekunteihin saakka.

Georgin, Marien ja lääkäri Richardin (Godehard Giese) lisäksi tärkeissä sivuosissa ovat muiden pakolaisten tarinat. Niitä kerrotaan ravintoloissa, hotellikäytävillä ja konsulaattien odotus­tiloissa.

Pakolaisista ei kerrota kaikkea. Katsojan tehtävä on yhdistellä pisteitä niin, että koko kuva paljastuu."

Miska Rantanen, ★★★★ HS

 

Ohjaus: Christian Petzold

Käsikirjoitus: Christian Petzold (elokuvasovitus), Anna Seghers (novelli)

Näyttelijät: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese

Levittäjä: Future Film

Kieli: Ranska, ranskalainen viittoma, saksa, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 41min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

  Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
  (paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

  Ota yhteyttä

   

  Näytä ostoskori