Ladataan traileria...

Blinded by the Light

"Pakistanilaisteini löytää Bruce Springsteenin musiikin riemastuttavassa elokuvassa, joka kuvaa samalla Thatcherin ajan kovuutta" **** (neljä tähteä) HS

Blinded by the Light on käsikirjoittaja/ohjaaja/tuottaja Gurinder Chadhan (Bend It Like Beckham) inspiroiva draama, joka pohjautuu Bruce Springsteenin ajattomien kappaleiden musiikkiin ja sanoituksiin. Se on ilahduttava tarina rohkeudesta, rakkaudesta, toivosta, perheestä ja musiikin ainutlaatuisesta henkeä nostattavasta voimasta. 

Elokuva kertoo Javedin (Viveik Kalra) tarinan. Hän on pakistanilaistaustainen brittinuori Lutonin kaupungissa Englannissa vuonna 1987. Keskellä vaikeita rodullisia ja taloudellisia aikoja hän kirjoittaa runoja paetakseen kotikaupunkinsa suvaitsemattomuutta ja vanhoillisen isänsä jääräpäisyyttä. Kun luokkatoveri tutustuttaa hänet Bruce Springsteenin musiikkiin, huomaa Javed yhteydet sanoituksissa omaan työväenluokkaiseen elämäänsä. Javedin löytäessä vapauttavan väylän tukahdutetuille haaveilleen hän alkaa myös löytää rohkeutta ilmaistaakseen itseään ainutlaatuisella äänellään.

 

"VÄLILLÄ suoranaiseksi musikaaliksi heittäytyvä Blinded by the Light on hyvän olon draamakomedia, joka toisissa käsissä voisi tuntua ärsyttävän laskelmoidulta yritykseltä miellyttää mahdollisimman suurta yleisöä kovin ilmeisin keinoin.

Chadha työryhmineen on kuitenkin paneutunut hankkeeseen suurella innolla ja sydämellä niin, että elokuvasta tulee ennakoitavasta lopustaan huolimatta hiukan enemmän kuin osiensa summa.

Syy tähän on siinä, ettei Chadha unohda koskaan kuvaamaansa yhteiskunnallista todellisuutta: Thatcherin ajan kovuutta, kulttuurieroja, rasismia, mutta myös ihmisten tietä toistensa luo eroista huolimatta. Ja musiikkia, joka viihdyttää, rohkaisee ja tukee.

– Paitsi hyvän mielen, Blinded by the Light tarjoaa myös oivan kattauksen Springsteen-musiikkia vuodesta 1973 seuraavan vuosikymmenen puoliväliin."

Pertti Avola **** (neljä tähteä) HS

"Blinded by the Light on kertomus unelmista ja toivosta. Koska ne ovat myös Springsteenin kappaleiden tärkeimmät rakennuspalikat, ratkaisu toimii erinomaisesti." HIFF 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

Ohjaus

Gurinder Chadha

Käsikirjoitus

Sarfraz Manzoor, Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges, Bruce Springsteen

Rooleissa

Billy Barratt (Matt (10)), Ronak Singh Chadha Berges (Javed (10)), Viveik Kalra (Javed), Lee Barnett (Foreman), Dean-Charles Chapman (Matt), Kit Reeve (Emma), David Hayman (Mr Evans), Kulvinder Ghir (Malik (Father)), Nikita Mehta (Shazia), Rob Brydon (Matt's Dad)

Kieli

englanti

Tekstitys

suomi/ruotsi

1 h 55 min K-12 Väkivaltaista sisältöä
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori