Ladataan traileria...

Seniorikino: Helene (suomenkielinen...

(Helene)

Seniorikino palaa kesätauolta ke 12.8. klo 15 ihanan Helene-elokuvan puitteissa! Näytöksessä on suomenkielinen tekstitys kuulovammaisille.

Näytöksiin myydään vain 50 paikkaa (eli 1/4 osa salikapasiteesta) ja tämän elokuvan liput ovat toistaiseksi vain myynnissä ilman varausmahdollisuutta, jotta halukkaat varmasti pääsevät elokuviin jonottamatta. Suosittelemme siis ostamaan liput etukäteen verkosta! Kerromme kyllä jos näytös on loppuunmyyty, muutoin tilaa on ja lippuja saa vielä paikan päältäkin:)

***

"Hieno ja hallittu kuvaus rakastetusta Helene Scherfbeckista on mahtavien ammattilaisten upea kunnianosoitus kansallistaiteilijalle." 4/5 Episodi

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

 

"Birn on taitava fyysisesti hauraana mutta henkisesti vahvana Schjerfbeckinä, samoin Holopainen Reuterina ja Saisio Olga-äitinä. Parhaasta suorituksesta vastaa Krista Kosonen Schjerfbeckin vanhan ystävän Helena Westermarckin eli ”Westerin” pienehkössä osassa.

Teknisesti elokuva on tietysti alusta loppuun laatutyötä. Jokisen ja kuvaaja Rauno Ronkaisen valkokankaalle luomat kuvat ovat harkitun kauniita kuin maalaukset, mikä onkin elokuvan aiheen huomioon ottaen sopivaa."

Juha Typpö, Helsingin Sanomat

"Antti J. Jokinen osaa ohjata varmalla ammattilaisen otteellaan juuri olennaiseen keskittyvän tarinan eikä lähde laventamaan kertomusta pilalle. Kiitos tästä lankeaa myös Rakel Liehun romaanille, johon Jokisen ja Marko Leinon käsikirjoitus pohjautuu.

Suuri kiitos onnistumisesta menee eräälle aikakautemme taitavimmista näyttelijöistä, Laura Birnille, jonka vähäeleinen herkkyys tulkita Helene Schjerfbeckin ulkoisesti tyyntä mutta sisäisesti suuresti myrskyävää tunne-elämää on parasta eläytymistä, jota on pitkään aikaan nähty. Birniä tukevat upeasti herkullisen Olga-äidin roolin tekevä Pirkko Saisio sekä parasta ystävää Helenaa esittävä Krista Kosonen. Johannes Holopainen Einarina on enemmän yksi-ilmeinen Helenen tunteiden katalyytti.

Kunniamaininnan voisi vielä jakaa mestarilliselle kuvaajalle Rauno Ronkaiselle, jonka kuvat ovat kuin upeita maalauksia itsessään."

4/5 Episodi

 

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 

 

Ohjaus

Antti J. Jokinen

Käsikirjoitus

Marko Leino ja Antti J. Jokinen

Rooleissa

Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko Saisio, Eero Aho, Jarkko Lahti

Kieli

suomi

Tekstitys

suomi

2 h 2 min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori