Ladataan traileria...

Just Mercy

ENSI-ILTAVIIKON NÄYTÖSTEN KELLONAJAT VAHVISTETAAN JA LIPUT TULEVAT MYYNTIIN ENSI-ILTAVIIKOLLA MAANANTAISIN. JOS SIIS NÄYTÖSAIKAA EI VIELÄ NÄY, ON ENSI-ILTAPÄIVÄMÄÄRÄ ALUSTAVA.

***

Michael B. Jordan (“Black Panther”, “Creed”, “Creed II”) sekä Oscar-voittajat Jamie Foxx (“Ray”, “Baby Driver”, “Django: Unchained”) ja Brie Larson (“Room”, “Lasilinna”, “Captain Marvel”) nähdään pääosissa innoittavassa draamaelokuvassa “Just Mercy”, joka tuo valkokankaalle yhden aikamme tärkeimmistä kertomuksista.

Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvantekijä Destin Daniel Cretton (“Lasilinna“, Short Term 12”). Käsikirjoituksen hän on laatinut yhteistyössä Bryan Stevensonin kanssa, jonka kirjoittamaan menestyskirjaan käsikirjoitus perustuu.

Väkevä ja ajatuksia herättävä tosipohjainen tarina “Just Mercy” kertoo siitä, miten nuori lakimies  Bryan Stevenson (Jordan) ryhtyy historialliseen taisteluun oikeuden puolesta. Harvardin yliopistosta valmistuttuaan Bryanilla on runsaasti houkuttelevia uravaihtoehtoja, mutta niiden sijaan hän suuntaa Alabamaan puolustamaan väärin perustein tuomittuja ja niitä, joilla ei ole ollut varaa kunnolliseen asianajajaan. Siinä työssä häntä tukee paikallinen avustaja Eva Ansley (Larson). Yksi hänen ensimmäisistä ja kiistellyimmistä jutuistaan on Walter McMillianin (Foxx) tapaus. Tämä on tuomittu vuonna 1987 kuolemaan runsaasti huomiota herättäneestä 18-vuotiaan tytön murhasta - vaikka todisteet hänen syyttömyydestään olivat painavat ja jutun ainoana todistajana oli rikollinen, jolla oli hyvä syy valehdella. Vuosien työn aikana Bryan sekaantuu juridisen ja poliittisen kähminnän vyyhtiin ja kohtaa lisäksi avointa ja häikäilemätöntä rasisimia puolustaessaan Walteria ja muita tämän kohtalotovereita, vaikka todennäköisyydet - ja järjestelmä - ovat pahasti heitä vastaan.

Muissa rooleissa nähdään Rob Morgan (“Mudbound”), joka on niin ikään kuolemansellissä kohtaloaan odottava vankitoveri Herbert Richardson; Tim Blake Nelson (“Wormwood”) taas on Ralph Myers, jonka ratkaiseva todistus Walter McMilliania vastaan kyseenalaistetaan; Rafe Spall on Tommy Chapman, syyttäjä, joka pyrkii pitämään Walterin tuomion ennallaan; O’Shea Jackson Jr. (“Straight Outta Compton”) on Anthony Ray Hinton, toinen väärin perustein kuolemaan tuomittu vanki, jota Bryan ryhtyy puolustamaan; ja Karan Kendrick (“The Hate U Give”) on Walterin vaimo Minnie McMillian, joka seisoo miehensä rinnalla.

Elokuvan ovat tuottaneet kaksinkertainen Oscar-ehdokas Gil Netter (“Piin elämä”, “Elämä pelissä”), Asher Goldstein (“Short Term 12”) ja Michael B. Jordan. Bryan Stevenson, Mike Drake, Niija Kuykendall, Gabriel Hammond, Daniel Hammond, Scott Budnick, Jeff Skoll ja Charles D. King toimivat vastaavina tuottajina.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Cretton yhdessä Andrew Lanhamin (“Lasilinna”) kanssa, ja se perustuu Stevensonin kirjaan Just Mercy: A Story of Justice and Redemption. Spiegel & Graun vuonna 2014 julkaisema teos on ollut yli 150 viikkoa - ja on yhä - The New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla. Lisäksi se on valittu monissa lehdissä yhdeksi vuoden parhaista kirjoista, mukaan lukien TIME Magazine. Stevenson on voittanut teoksellaan Andrew Carnegien kirjallisuuspalkinnon,  NAACP Image Awardin ja Daytonin tietokirjallisuuspalkinnon.

Crettonin tuotantoryhmään ovat kuuluneet pääkuvaaja Brett Pawlak, tuotantosuunnittelija Sharon Seymour, leikkaaja Nat Sanders ja säveltäjä Joel P. West, jotka kaikki ovat aiemmin tehneet yhteistyötä hänen kanssaan elokuvassa “Lasilinna”. Heidän lisäkseen tiimiin on liittynyt pukusuunnittelija Francine Jamison-Tanchuck (“Detroit”, “Roman J. Israel, Esq.”).

 

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 

 

Ohjaus

Destin Daniel Cretton

Käsikirjoitus

Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham

Rooleissa

Brie Larson, Jamie Foxx, Michael B. Jordan

Kieli

englanti

Tekstitys

suomi/ruotsi

2 h 17 min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori