Ladataan traileria...

Kino Soi! Different Trains

25.11. klo 19:00 Different Trains

Meta4-kvartetin viulisti Antti Tikkanen johdattelee meidät tässä konsertissa kahden merkkipaaluteoksen läpi. Niiden lisäksi kuulemme englantilaissäveltäjä Wililiam Waltonin kauniin passacaglian sellolle, joka on yksi Waltonin viimeisistä teoksista.

Ernst von Dohnányin vuonna 1902 säveltämä Serenadi jousitriolle on viisiosainen teos täynnä rikasta musiikillista materiaalia kauniista romanssista kilvoittelevaan scherzoon. Tällä elämänmakuisella teoksella Dohnányi saavutti uuden tason säveltäjänä ja päivitti jousitrion sävellysmuotona 1900-luvulle.
Trioon liittyy mukaan viulisti Elina Päkkilä ja ohjelmassa kuullaan vuonna 1988 Steve Reichin säveltämä Different Trains jousikvartetille ja nauhalle. Teos oli uraauurtava, koska käytössä oli ensimmäistä kertaa sävellystekniikkaa jossa puhuttu teksti toimi sävellyksen melodisena pohjana. Nauhan materiaalina on käytetty henkilöhaastatteluja, jotka käsittelevät Toisen maailmansodan tapahtumia. 
Intensiivinen teos vie mukanaan holokaustin tragedioihin ja aikaan sodan päättymisen jälkeen. 

William Walton (1902-1983) : Passacaglia sellolle (1982)
Ernst von Dohnányi (1877-1960): Serenadi C-duuri, op.10 (1902)
Steve Reich (1936-): Different Trains jousikvartetille ja nauhalle (1988)

Antti Tikkanen, viulu
Elina Päkkilä, viulu
Hanna Hohti, alttoviulu
Liina-Mari Raivola, sello
Petja Kainulainen, sello

 

Liput 15/10 € 

Kino Tapiolan kahvila-baari palvelee konsertti-iltana klo 18 alkaen ja väliajalla.

OSTA LIPUT JÄRJESTÄJÄN VERKKOKAUPASTA TAI TEATTERILTA KONSERTTI-ILTANA.

https://www.kinosoi.com/

 

Kino Soi! tarjoaa tapiolalaisille ja muille musiikin ystäville korkeatasoisia ja helposti saavutettavia kamarimusiikkikonsertteja Kino Tapiolan ainutlaatuisessa miljöössä. Syksyn 2019 vierailijoihin kuuluvat improvisoudun elektronisen musiikin yhtye Tölöläb, viulistit Antti Tikkanen ja Elina Päkkilä sekä kitaristi Ismo Eskelinen.
 
Konserttisarjan ovat suunnitelleet Hanna Hohti, Markus Hohti, Liina-Mari Raivola ja Petja Kainulainen, joita nähdään myös esiintyjinä syksyn konserteissa. Konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupunki.

 

1 h 30 min
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori