Ladataan traileria...

Klassikkosarja: American Honey...

(American Honey)

Kinon uudistunut Klassikkosarja ja DJ Jenni esittää: American Honey (K18-anniskelunäytös)!

Teemailta käynnistyy klo 17.30 DJ Jennin keikalla ja jatkuu klo 20.15 alkavalla elokuvanäytöksellä. Keikalle on vapaa pääsy – leffalipun hinta vain 8 €!

(Huom. turvavälien vuoksi myynnissä on vain 70 lippua eli 1/3 salikapasiteestamme, eikä lipuilla ole täten varausmahdollisuutta.)

***

Lauantaina 19.9 Kino Tapiolassa koetaan vuoden 2016 indie-elokuvan säväyttävin ilmiö, American Honey. Elokuvan on kuratoinut Dj Jenni ja sen aisaparina kuullaan musiikkia suoraan leffan teemojen ja tunnelmien ytimestä. Teemailta polkaistaan käyntiin Dj Jennin lämmittelevällä live-setillä terassillamme klo 17.30 alkaen ja American Honeyn henkisillä, bilehermoon iskevillä drinkeillä. Seuraavassa Jennin perustelut elokuvavallinalleen:

American Honey on paitsi elokuvakerronnallisesti, myös musiikillisesti merkittävä teos. Vaikka niin juoni kuin sitä taitavasti rytmittävä musiikki ovatkin täynnä karskia kieltä ja eriarvoisuuden kuvausta, uhkuvat elokuvan nuoret hahmot sitkeyttä, herkkyyttä, eloonjäämisviettiä ja kapinaa. Kerronta kulkee vahvojen vastakohtien kautta: toisaalta se näyttää amerikkalaisen yhteiskunnan polarisoituneisuuden, toisaalta syrjäytymisvaarassa olevien nuorten yhteisöllisyyden. Valo ja varjo, solidaarisuus ja väkivalta, kauneus ja karuus saavuttavat kaikki juuri oikeat suhteet. Seksiä kuvataan niin turvasataman kuin valtasuhteiden kautta. American Honey on paljon kukkia ja mehiläisiä enemmän, kenties tietynlainen anarkistinen manifesti. 

Juuri vastakohtaisuus on kantava voima elokuvan soundtrackillakin. Soittolista on kuin poikkileikkaus amerikkalaisesta unelmasta – eikä täysin ironiaa vailla. Mukaan mahtuu cowboymaista tenhoa ja alatyylistä uhittelua. Siinä missä countryn hempeä hunajaisuus heijastelee toivoa, inspiroituu gangsta-rap katuelämän synkemmistä sävyistä. Kappaleet edustavat kattavaa otantaa myös maantieteellisesti ja kulttuurisesti. Mitä musiikkivalintoihin tuleen, näyttäisi elokuvan englantilaisohjaajan kulttuurintuntemus ja -arvostus ulottuvan aina lontoolaislähtöisestä, valkoiseen klubiskeneen sijoittuvasta grimesta maailmanmainetta nauttivaan afroamerikkalaiseen jenkkituotantoon. 

Kun mietin syitä American Honeyn upeudelle, ei ohjaajan kykyä poikkeukselliseen castingiin ja henkilögallerian sisäisen dynamiikan hienovaraiseen rakentamiseen voi jättää maininnatta. Sasha Lane on päätähtenä vähintäänkin valovoimainen ja hänen roolisuorituksestaan nauttisi kernaasti vaikka tuntikaupalla. Kokeneempaa (mutta yhtälailla katu-uskottavaa) indie-kaartia edustaa miespääosan Shia LeBeouf, joka tuntuu kuin uudelleenmäärittelevän ristiriitojen ja toksisuuden ryvettämän maskuliinisuuden.
 
Minulle elokuva on heittämällä 2010-luvun unohtumattomin. Uskon, että American Honey antaa suomalaiskatsojille uusia tulokulmia länsimaisuuden, itsenäistymisen, olosuhteisiin sopeutumisen, turhautuneisuuden sekä päihteiden ja vallan väärinkäytön tutkailuun. Nämä teemat ovat kyllä suuria, mutta samalla niin inhimillisiä että niiden näkyväksi tekeminen ja kouriintuntuva käsittely on milteipä parasta mitä taide voi tarjota. American Honey vyöryttää katsojan eteen pysäyttäviä kohtauksia, upottaa kuviinsa, antaa mahdollisuudeen marginaalisten henkilöhahmojen olemassaololle ja kutsuu tekemään monikerroksisia tulkintoja. Samalla elokuva palvelee puhtaana eskapistisena nautintona.

– DJ Jenni

"Andrea Arnoldin vaikuttava American Honey (2016) on viime aikojen rohkein ja rajoja rikkovin elokuva. Se kertoo uudesta sukupolvesta ja sen arvoista, tavoittaa todellisuuden uskomattomalla suoruudella, sen muoto on hämmentävä ja soundtrack innostava. Nuoruuden vimman tallentamisessa Arnold onnistuu täydellisesti.

– American Honeyn on sanottu olevan nykypolven Easy Rider: se vangitsee täydellisesti nuoruuden kiihkeyden – sen halun, suorastaan pakottavan tarpeen nähdä mitä maailmalla on tarjota.

Sasha Lanen ohella huikeat roolisuoritukset tekevät myös Shia LaBeouf anarkistisen nuorisojoukon johtaja Jakena sekä Riley Keough tämän kaikkea kontrolloivana tyttöystävä Krystalina."  Hanna Ruotsalainen, Pekka Lanerva / Season Film Festival 2017

"Andrea Arnoldin hieno tie-elokuva American Honey on sekä eeppinen että intiimi" 4/5 HS

 

 

Ohjaus

Andrea Arnold

Käsikirjoitus

Andrea Arnold

Rooleissa

Sasha Lane (Star), Shia LaBeouf (Jake), Riley Keough (Krystal), McCaul Lombardi (Corey), Arielle Holmes (Pagan), Crystal Ice (Katness), Veronica Ezell (QT), Chad Cox (Billy), Garry Howell (Austin), Kenneth Kory Tucker (Sean)

Kieli

orig.

Tekstitys

suomi

2 h 43 min K-18
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori