Ladataan traileria...

Koirat eivät käytä housuja

"parhaita kotimaisia elokuvia pitkään aikaan. – Ohjaaja-käsikirjoittaja Jukka-Pekka Valkeapää lunastaa häneen kohdistuneet odotukset kolmannella pitkällä elokuvallaan." **** (neljä tähteä) HS

Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina Juhan (Pekka Strang) ja Monan (Krista Kosonen) kohtaamisesta BDSM-maailmassa. Visuaalisesti vaikuttava J-P Valkeapään ohjaustyö sisältää suuria tunteita ja yllättävää, mustaa huumoria.

Yksinhuoltajaisä Juha elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan. Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys. Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon?

 

Kansainvälisen lehdistön kehuma elokuva on saavuttanut ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Cannesin Director’s Fortnightissa ensi-iltansa saanut Koirat eivät käytä housuja on esitetty myös Karlovy Varyn, Toronton, Lontoon ja Busanin kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

 

"…hieno, harkittu teos, jossa esteettinen loisto tukee tarinaa ja päinvastoin. Se hätkähdyttää, mutta ei sensaationhakuisella tavalla. Ja se pitää otteessaan alusta loppuun, parhaimmillaan mestarillisen tiukasti.

Valkeapään ja Juhana Lumpeen käsikirjoittamassa elokuvassa ei ole välitetty keskivertokatsojan mieltymyksistä. Koirat eivät käytä housuja sijoittuu sadomasokismin maailmaan, ja BDSM-session alistusleikistä tulee elokuvan nimikin.

Varsinainen teema on on kuitenkin sisäinen tuska ja siitä selviäminen, vaikka sitten fyysisen kivun kautta.

– Tämä on kaikkiaan paras roolityö, mitä Strangilta olen nähnyt.

Tekniseltä puoleltaan elokuva toimii toimii tiukasti kuin kellokoneisto, Mervi Junkkosen leikkauksesta Micke Nyströmin äänisuunnitteluun. Pietari Peltolan kuvaus on musiikkivideomaisen tyyliteltyä, tässä tapauksessa aivan perustellusti.

– Koirat eivät käytä housuja ei lopulta edes ole kovin synkkä. En ehkä Valkeapään itsensä tavoin luokittelisi sitä komediaksi, mutta on siinä huumoriakin, joka yllättää ja naurattaa.

Ja ennen kaikkea lämpöä, ymmärrystä ja elämäniloa. Teatterista poistuu hymyillen. Se, että sadomasokismiteemaa käsitellään elokuvassa tällä tavoin, on yksistään huomionarvoista ja hienoa.

KOIRAT EIVÄT KÄYTÄ HOUSUJA on parhaita kotimaisia elokuvia pitkään aikaan."

Juho Typpö ***** (neljä tähteä) HS 

”Pekka Strang ja Krista Kosonen loistavat rooleissaan rikki menneinä ihmisinä J-P Valkeapään palkitussa, visuaalisesti tyylikkäässä elokuvassa, jota voi kuvata vain yhdellä sanalla: vaikuttava. – Elokuva käsittelee hyvin synkkiä aiheita, surua ja yksinäisyyttä, ja käy näitä läpi vaikuttavan kuvaston avulla. Silti tarina ei ole vailla toivoa. Synkkää kokonaisuutta keventävät pienet yksityiskohdat, sanat ja eleet, jotka kuuluvat suomalaiseen tapaan kommunikoida ja joiden myötä kaiken mustuuteen nousee odottamatonta huumoria."  – Muropaketti

“Striking” Variety

"Pure Cinematic Joy" Screen Anarchy

 

KANSAINVÄLISET FESTIVAALIPALKINNOT:

/SLASH FESTIVAL DES FANTASTISCHEN FILMS, WIEN, ITÄVALTA, 19.—29.9.2019: Paras elokuva.

FANTASTIC FEST, AUSTIN, TEXAS, YHDYSVALLAT, 19.—26.9.2019: Pääkilpasarjan paras elokuva.

FESTIVAL EUROPEEN DU FILM FANTASTIQUE DE STRASBOURG, RANSKA, 13.—22.9.2019: Crossover Grand Prix.

 

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 

 

Ohjaus

J.-P. Valkeapää

Käsikirjoitus

Juhana Lumme, J.-P. Valkeapää

Rooleissa

Oona Airola (Satu), Iiris Anttila (Piercer), Antons Baronskis (Man handing out news papers), Armands Bergis (Man wearing heels), Amos Brotherus (Boy at school), Marat Efendijev (Pepperspray Man), Laine Kate Ertmane (Girl in swimming pool), Aleksandrs Garins (Anesthesia Doctor), Ester Geislerová (Wife), Ilona Huhta (Elli)

Kieli

suomi

1 h 45 min K-16
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori