Ladataan traileria...

Matthias & Maxime

"Tasapuolinen kiintymys, rakkaus ja lämpö ovat elokuvassa niin isosti läsnä, että olin sulaa penkkiini kiinni." Helsingin Sanomat

***

MATTHIAS & MAXIME on katkeransuloinen elokuva ohikiitävästä hetkestä ennen vakavaa aikuisuutta ja yhdestä elämänkokoisesta ystävyydestä, jolla on voimaa järisyttää koko elämän perustuksia.

Kohta kolmekymppiset Matthias ja Maxime ovat lapsuudenystäviä ja parhaita kavereita. He ovat osa samaa ystäväporukkaa ja perhepiiriä ja mukana toistensa arjessa ja juhlassa. Nuorten aikuisten kepeä elämä alkaa hiljalleen kääntyä vakavan aikuisuuden puolelle, kun Matthias on saamassa ylennyksen ja Maxime lähdössä kokonaan toiselle mantereelle. Eron hetki lähenee ja lähtömaljoja nostetaan, mutta pinnan alla kuplii jokin, mitä ei ole koskaan sanottu ääneen…

Palkittuja, kriitikoiden ylistämiä elokuvia tehneen Xavier Dolanin (Mommy, Vain maailmanloppu, Kangastuksia) ohjaama ja käsikirjoittama tunteikas elokuva kertoo siitä, mikä jää sanomatta. Cannes-palkitun ohjaajan tuore elokuva sai maailmanensi-iltansa itseoikeutetusti Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa viime keväänä.

 

"30-vuotiaan Xavier Dolanin kahdeksas pitkä elokuva on kypsä ja herkkä kuvaus miehuuden ahtaista raameista.

- Se (elokuva) muistuttaa siitä, kuinka herkkä ote Dolanilla on ihmisyyden keskeisiin kipukohtiin: rakkauteen, häpeään, nuoruuden kuohuihin. Tuo ote on vuosien varrella vain kiristynyt.

- ESTEETTISESTI Matthias & Maxime on kypsä, hillitty ja eloisa. Kamera pysyttelee lähellä nuoria, joiden keskustelut polveilevat ja aaltoilevat itsensä ylle. Puheenparsi on väliin nokkelaa, väliin totaalisen dorkaa.

Kaksikielisyys tuo elokuvaan kiehtovan kulttuurisen lisän. Nuorempi z-sukupolvi sekoittaa ranskaansa sujuvasti ja ennakkoluulottomasti englantia. Heille seksuaalisuus on liukuva käsite ja maailma osteri."

**** (neljä tähteä) Anton Vanha-Majamaa, Helsingin sanomat

"Xavier Dolan's heartfelt tale of male longing. Two friends’ playful kiss rekindles suppressed feelings in a film swept along by rattling dialogue and simmering tensions"

**** (neljä tähteä) The GuardianOhjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 
 

 

Ohjaus

Xavier Dolan

Käsikirjoitus

Xavier Dolan

Rooleissa

Gabriel D'Almeida Freitas (Matthias), Xavier Dolan (Maxime), Pier-Luc Funk (Rivette), Samuel Gauthier (Frank), Antoine Pilon (Brass), Adib Alkhalidey (Shariff), Anne Dorval (Manon), Micheline Bernard (Francine), Marilyn Castonguay (Sarah), Catherine Brunet (Lisa)

Kieli

ranska

Tekstitys

suomi/ruotsi

1 h 59 min K-12 Seksuaalista sisältöä Päihteet/huumeet
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori