Ladataan traileria...

Seniorikino: Mestari Cheng

(Mestari Cheng)

Seniorikino ke 27.11. klo 15, liput 6 €, avoin kaikille!

–––

"Kiinalais-suomalaisena yhteistyönä tehty Mestari Cheng kertoo yksinkertaisen, tunteellisen tarinan rauhalliseen tahtiin, ja sen vahvuutena ovat syvälliset henkilöhahmot, näyttelijöiden suoritukset sekä kaunis visuaalinen ilme." Episodi

Mestari Cheng on elokuva hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta. Kiinalainen Chu Pak Hong  esittää elokuvan nimiroolin ja hänet on valittu parhaaksi hongkongilaiseksi näyttelijäksi ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin. Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen. Mestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa. 

Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä (Chu Pak Hong), joka saapuu yllättäen poikansa kanssa suomen Lappiin, Kittilään. Sattumien kautta Cheng päätyy kokkaamaan Sirkan (Anna-Maija Tuokko) baariin ja hän tuo todella uusia ja erikoisia makuja paikallisille, joista Vilppula ja Romppainen (Vesa-Matti Lori ja Kari Väänänen) käyvät syömässä baarissa joka päivä. Pikkuhiljaa Cheng ystävystyy Sirkan baarin pitäjän ja asiakkaiden kanssa samalla kun Sirkka koittaa ratkaista arvoitusta Chengin tulosta Suomeen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Hannu Oravisto ja kuvannut Jari Mutikainen. Elokuvan on tuottanut Marianna Films yhteistyössä kiinalaisten osatuottajien By Median, Han Ruan Yuan He:n ja QianJi Culture Co:n kanssa. Kansainvälisenä myyntiagenttina toimii Yellow Affair, joka on myynyt elokuvan levitysoikeudet jo mm. Japaniin, Australiaan, Sveitsiin, Unkariin, Viroon ja Israeliin. Elokuvalla on levityssopimus myös Kiinassa ja Pohjoismaissa. Suomen tv-oikeudet on ostanut Yle ja elokuvan levittää SF Studios.

Lapin viestintä- ja markkinointitoimisto House of Laplandissa toimiva Lapin elokuvakomissio on auttanut tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajien etsimisessä.

 

"Mestari Cheng on tahdiltaan rauhallinen, maalaileva ja henkilöhahmoihin tutustutaan vähitellen halki elokuvan samalla kun he tutustuvat toisiinsa. Elokuvan vahvuus onkin juuri sen hahmot ja kärkikolmikkoon päästään tutustumaan luontevasti kiitos käsikirjoituksen rauhallisuuden ja roolisuoritusten. Mika Kaurismäki on onnistunut hyvin Mestari Chengin ohjaajana, sillä näyttelijät tuntuvat todella luontevilta rooleissaan; Chu Pak Hong yltiökohteliaana, sydämellisenä vieraan kulttuurin tulokkaana ja Anna-Maija Tuokko lempeänä ja äkkipikaisena sukujuurilleen palaajana.

– Kiinalais-suomalaisesta yhteistyöstä on syntynyt rauhallinen tarina kulttuurien kohtaamisesta positiivisessa ilmapiirissä. Elokuvan asetelmassa olisi ollut aineksia nurjankin puolen esittelemiseen, jos kyläläiset olisivatkin rasistisia ja ottaisivat tulokkaat vastaan nurjalla asenteella. Tällä kertaa vältellään ongelmallisia kohtia ja esitetään avarakatseinen kuvaus kulttuurien kohtaamisesta, mikä on toimiva, turvallinen valinta.

– Mestari Cheng yhdistää Suomen luonnon ja kiinalaisen ruoan, minkä myötä elokuva on todella kaunista katsottavaa. Kesäistä Lapin luontoa, niin tuntureita, poroja kuin järvimaisemiakin, hyväillään viipyilevästi kameran linssillä, eikä yläilmaotoksissa säästellä. Chengin ruoanlaittoa on maisemakuvien lomassa ilo seurata ja ruoka-annokset näyttävät herkullisilta tuoden perinteisen suomalaisen visuaalisuuden lomaan eksotiikkaa. Nämä yhdistämällä elokuva on oivallinen tapa saada Suomeen ihastuneet kiinalaiset ihastumaan myös suomalaiseen elokuvaan. Lisäksi Mestari Chengin tarina on universaali ja todennäköisesti kantaa hyvin kulttuurirajojen yli."

???? Miia Hartikainen, Episodi

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

Ohjaus

Mika Kaurismäki

Käsikirjoitus

Hannu Oravisto

Rooleissa

Anna-Maija Tuokko, Chu Pak Hong, Vesa-Matti Lori, Kari Väänänen

Kieli

suomi

1 h 54 min K-7
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori