Ladataan traileria...

Kärsimys ja kunnia

(Pain & Glory)

Kahden Golden Globen ehdokas: paras miespääosa ja vieraskielinen elokuva!

–––

"Pedro Almodóvar pani pitkästä aikaa koko sielunsa peliin, ja tuloksena on yksi ohjaajan parhaista elokuvista." ***** HS 

"Espanjalaismaestron uusi draama on poikkeuksellisen hillitty ja niin hieno, että kaikessa sadunomaisuudessaan se tuntuu oikealta elämältä." **** Episodi

Espanjalaisen elokuvan omaleimaisen legendan Pedro Almodóvarin uutuus on katkeransuloinen tarina taiteilijaelämästä. Pääosissa nähdään Antonio Banderas ja Penélope Cruz!

Kärsimys ja kunnia kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista (Banderas), joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämänvaiheitaan: lapsuus 1960-luvulla Valenciassa sinne paremman elämän toivossa muuttaneessa perheessä, ensimmäinen intohimon kokemus, ensirakkaus aikuisena 1980-luvun Madridissa, kivulias ero kiihkeän suhteen jälkeen, kirjoittaminen ainoana keinona unohtaa jotain unohtumatonta, elokuvan pariin ajautumisen varhaiset vaiheet ja tyhjyys, pohjaton tyhjyys, joka estää elokuvanteon.

Kärsimys ja kunnia käsittelee luovuutta, sitä miten vaikeaa luovaa työtä on erottaa muusta elämästä, ja kutsumusta, joka antaa sille merkityksen ja luo toivoa. Muistellessaan omaa menneisyyttään Salvador huomaa haluavansa kertoa siitä ja tästä tarpeesta löytyy myös hänen pelastuksensa.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpailusarjassa toukokuussa. Antonio Banderas huomioitiin roolistaan parhaan miespääosan palkinnolla. Ylistävät arvostelut maailmalla saanutta elokuvaa on kutsuttu Almodóvarin parhaaksi työksi vuosiin ja sen tarinasta on löydetty omaelämäkerrallisia piirteitä.

 

"Kärsimys ja kunnia saa HS-kriitikolta viisi tähteä: Almodóvar palaa huipulle ja Antonio Banderas tekee yhden hienoimmista rooleistaan – ja se on paljon sanottu."  ***** HS

Lue Hesarin upea arvostelu kokonaan täältä!

"life meets art in Almodóvar's wistful extravaganza. The director delivers another sensuous and deeply personal gem as Antonio Banderas’s ageing film-maker faces up to death" **** The Guardian

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

Ohjaus

Pedro Almodóvar

Käsikirjoitus

Pedro Almodóvar

Rooleissa

Antonio Banderas (Salvador Mallo), Asier Etxeandia (Alberto Crespo), Leonardo Sbaraglia (Federico Delgado), Nora Navas (Mercedes), Julieta Serrano (Jacinta), César Vicente (Eduardo), Asier Flores (Salvador Mallo), Penélope Cruz (Jacinta), Cecilia Roth (Zulema), Susi Sánchez (Beata)

Kieli

orig.

Tekstitys

suomi/ruotsi

1 h 53 min K-16 Päihteet/huumeet
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori