#europeanfilmchallenge

 

 

Kino Tapiola tuo ensimmäisenä Pohjoismaana eurooppalaisen elokuvan kilpailun Suomeen

European Film Challenge -yleisökilpailu nostaa eurooppalaisen elokuvan parrasvaloihin. Katsomalla kymmenen eurooppalaista elokuvaa ja kertomalla siitä sosiaalisessa mediassa #europeanfilmchallenge -tunnistetta käyttäen voi voittaa matkat, majoituksen ja festivaalipassin Euroopan huippufestivaaleille: Berliinin, Cannesin tai Venetsian elokuvajuhlille. ”Kilpailun tavoite on nostaa eurooppalaista elokuvaa kepeällä ja osallistavalla tavalla”, Suomen #europeanfilmchallenge -kampanjan koordinaattori ja Kino Tapiolan teatteripäällikkö Hannele Pellinen kertoo. 

 

Osallistuminen:

Kilpailuun osallistuminen on helppoa: Rekisteröidy europeanfilmchallenge.eu -sivustolle Facebook-tilisi kautta ja listaa sinne 14.10.–10.12.2018 välisenä aikana katsomasi kymmenen (10) eurooppalaista elokuvaa. Eurooppalaiseksi määritellään kaikki sellaiset pitkät elokuvat, joiden tuotantomaista ainakin yksi on eurooppalainen. Elokuvan voi katsoa joko elokuvateatterissa tai kotona tallenteelta, televisiosta tai suoratoistopalveluista. Kun elokuvan katsoo esimerkiksi Kinot.fi -sivuston korttelikinoissa, elokuvafestivaaleilla tai kertoo kilpailusta kaverille ja saa tämän houkuteltua mukaan, luvassa on lisäpisteitä.

Voit vapaasti vaihtaa sivustolle lataamasi elokuvan toiseen, josta on luvassa enemmän pisteitä. Kilpailu kannustaa tutkimaan eurooppalaisen elokuvan tarjontaa TV-kanavilta (esim. YLE Teema on aarreaitta, YLE Areenasta puhumattakaan) tai Netflixistä (mistä löytyy helposti esim. Dunkirk ja Notting Hill), sillä aina uutta katselupaikkaa käyttäessäsi saat 3 pistettä. Eniten pisteitä saa kuitenkin elokuvateatterikatselusta Kinot.fi-yhteistyöteattereissamme sekä tietenkin Kino Tapiolassa, joissa eurooppalaiset elokuvat merkitään selkeästi #EFC-logolla.

Katselu tulee lisäksi jakaa omavalintaisen kuvan kera sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram tai Twitter) #europeanfilmchallenge -tunnistetta käyttäen.

Pisteet:

Eurooppalaisen elokuvan katselu = 4 pistettä (4p)

Suosituselokuva (Cold War, Bohemian Rhapsody) = 4+10p

TV, tallenne tai suoratoistopalvelu = 3p / ensimmäinen katselu per kanava / palvelu

Elokuvafestivaali = 4p / ensimmäinen katselu

Yhteistyökumppanifestivaali Night Visions 4p = jokainen katselu

Night Visions -suosituselokuvat (Climax, Knife + Heart, Lords of Chaos) = 4+10p

Elokuvateatteri = 3p / ensimmäinen katselu per teatteri

Kinot.fi - teatterit = 4p / jokainen katselu 

Europa Cinemas -teatterit (Arthouse Cinema Niagara, Kino Iiris) = 4p / jokainen katselu

Kino Tapiola = 8p / jokainen katselu 

Houkuttele kaverisi mukaan kisaan! = 1p / kaveri (max 20 pistettä)

Lisäpistemahdollisuuksista tiedotetaan pitkin kisaa europeanfilmchallenge.eu -sivuston ja somekanavien kautta!

 

Palkinto:

#europeanfilmchallenge -kilpailuja järjestetään vuosittain kolme. Kilpailuun osallistuu kaikkiaan kahdeksan Euroopan maata, joista jokaisesta valitaan yksi voittaja. Voittaja on se, joka kerää kisassa eniten pisteitä. Jos useampi kilpailija päätyy samaan pistemäärään, voittaja arvotaan näiden kesken. Ensimmäisen kisan voittaja saa VIP-matkan Berliinin elokuvajuhlille helmikuussa, toinen kisa vie voittajan Cannesiin ja kolmannen kilpailun voittaja pääsee Venetsian elokuvajuhlille elokuussa. Voittajalle maksetaan matkat, majoitus yhdessä muiden maiden voittajien kanssa sekä festivaalipassi. Suomi on mukana ensimmäistä kertaa.

#europeanfilmchallenge jatkuu 10.12.2018 saakka ja Berliinin elokuvajuhlien palkintomatkan voittaja julkistetaan pian tämän jälkeen. Jokaisesta maasta valitaan yksi voittaja, lisäksi jaossa on pienempiä palkintoja.

 

 

Lisätietoja kilpailun säännöistä, usein kysyttyjä kysymyksiä ja muuta lisätietoa (englanniksi) täällä!

Tykkää meistä Facebookissa ja pysy ajan tasalla: https://www.facebook.com/europeanfilmchallengefinland/

Seuraa meitä Instagramissa: @KinoTapiola

 

 

Elokuvateatterit, elokuvatapahtumat ja maahantuojat: Jos haluatte olla mukana #europeanfilmchallengessa, ottakaa yhteyttä hannele.pellinen(at)kinotapiola.fi!

 

 

Ajankohtaista

Liput voi ostaa myös etukäteen verkosta tai teatterilta – näin vältät jonotuksen!

Kino Soi! -konsertit täällä!

Katso uusi lyhytelokuvamme täällä!

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! Tulevat elokuvat täällä.

Ohjelmistokierrossa nyt mm.

–––

Uusi kausi 2018-19 oopperaa myynnissä täällä!

  

 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä