Coda – Kahden maailman välissä

Lue lisää

Siân Hederin ohjaama CODA – KAHDEN MAAILMAN VÄLISSÄ palkittiin parhaan elokuvan Oscar-palkinnon lisäksi myös parhaasta miessivuosasta (Troy Kotsur) sekä parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta (Sian Heder). Elokuva voitti Oscarit kaikista kategorioista, joissa oli ehdolla.

Voitto oli historiallinen,  sillä elokuva on ensimmäinen parhaan elokuvan Oscar-voittaja, jossa merkittävien roolien esittäjistä kolme on kuuroa näyttelijää.


Kuurojen vanhempien kuulevana lapsena Ruby on perheensä ainoa kuuleva perheenjäsen, eli Coda-lapsi.  Koulunkäynnin ohella hän uurastaa perheensä kalastusyrityksessä. Perheelleen omistautunut Ruby rakastaa laulamista. Lahjakkaana laulajana Ruby joutuu elämänsä vaikeimman valinnan eteen, kun hänelle tarjoutuu yllättäen tilaisuus tavoitella omaa unelmaansa. Rubyn perheen toimeentulo on riippuvainen hänen avustaan, joten hänen päätöksensä vaikuttaa koko perheen tulevaisuuteen.

Lämminhenkinen elokuva pohjautuu rakastettuun ja palkittuun ranskalaiseen menestyselokuvaan Bélierin perhe. Elokuvan on ohjannut Siân Heder (Tallulah, Little America). Pääosissa nähdään mm. Oscar®-voittaja Marlee Matlin, Emilia Jones, Troy Kotsur sekä Daniel Durant.

”Glee-henkinen viihdyttävä elokuva kuuron perheen kuulevasta ja musikaalisesta tytöstä avaa aisteja. – Coda tarjoaa myös hienot roolit kuuroille näyttelijöille. Marlee Matlin on perheen hottis-äiti, Troy Kotsur rääväsuinen isä, vai pitäisikö sanoa rääväkätinen, ja Daniel Durant on vahvatahtoinen veli. Emilia Jones tavoittaa hyvin Rubyn ristiriidat ja temperamentin.
ELOKUVASSA on paljon musiikkia ja myös kohtaus, jossa näkökulma vaihtuu yleisössä istuvaan Rubyn perheeseen, ja kaikki äänet mykistetään. Mihin kuuro kiinnittää huomionsa ja mistä voi päätellä muun yleisön reaktiot?” / HS

Haluatko nähdä elokuvasta huonokuuloisten teksitysversion? Laita meille palautetta!

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
1h 52min
Ohjaus
Siân Heder
Käsikirjoitus
Siân Heder
Rooleissa
Marlee Matlin, Emilia Jones, Eugenio Derbez, Troy Kotsur, Daniel Durant, Ferdia Walsh-Peelo ja Amy Forsyth
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.