Tietoa kävijälle

Kino Tapiola on tunnelmallinen maailmanluokan korttelikino ja viihtyisä viinibaari Espoon Tapiolassa. Täältä löydät lisätietoa teatteristamme!

Vastuullisuus

Ympäristövastuu

Kino Tapiolan toimintaa on saavutettavuuden lisäksi alusta asti ohjannut myös ekologinen vastuullisuus. Ympäristön kuormituksen vähentäminen huomioitiiin jo aloittaessamme vuonna 2010 vihreän sähköyhtiön valinnassa. Teatterilla on myös aina pyritty maksimoimaan kierrätys ja esim. muovia tai kertakäyttöastioita ei ole ollut käytössä vuosiin. Ympäristövastuu huomioidaan hankinnoissa siivousaineita myöten, ja elokuvateatterin wc-tiloissa on nyt myös pestävät  käsipyyherullat, mikä on tutkitusti ympäristöystävällisin vaihtoehto.

Luonnollinen jatkumo kehitykselle oli hiilijalanjälkemme selvittäminen, jotta sitä voidaan ensin pienentää ja sitten kompensoida. Selvitystyö toteutettiin osana Visit Espoon CarbonWise -hanketta. Selvityksessä kävi ilmi, että Kino Tapiolan vuosittainen hiilijalanjälki on lähellä keskivertosuomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä (n. 10 000 kg / CO2e) muodostuen kiinteistön käyttämästä energiasta (lämmitys, sähkö, vesi, jätehuolto), laitteiden käyttämästä energiasta ja työmatkoista.

Suurin osa (n. 90%) hiilijalanjäljestämme muodostuu kiinteistön omistajan käyttämästä kaukolämmöstä, mihin valitettavasti emme voi vaikuttaa. Onneksi Fortumin Clean Heat Espoo -hankkeen myötä kivihiilen käytöstä siirrytään hiilineutraaliin kaukolämpöön vuoteen 2025 mennessä. Tätä odottaessamme olemme kompensoineet hiilijalanjälkemme lasten- ja nuorten järjestö 4h Taimiteko -metsänistututushankkeen kautta, sillä luonnon monimuotoisuuden edistämisen lisäksi istutustyö työllistää samalla nuoria (www.taimiteko.fi). Kino Tapiola on siis Suomen ensimmäinen hiilineutraali elokuvateteatteri, ja näin mukana kansainvälisessä Green Screens -toiminnassa. Iloisena uutisena ilmoitamme, että selvitystyömme jatkuu syksyllä 2022 ottamaan huomioon kansainvälisen standardin mukaisesti myös sekä viinibaari-kahviossamme myytävien tuotteiden että asiakasmatkoista koituva hiilijalanjälki – kerromme pian siis lisää!

Hiilijalanjälkeämme on toki myös pienennetty valitsemalla sähköyhtiöksemme Ekosähkö Oy, jonka sähkö tuotetaan 100 % Suomessa uusiutuvilla energialähteillä (pääosin tuuli-, mutta myös pienvesivoima ja bioenergia.) Ekosähköllä on Suomen Luonnonsuojeluliiton Ekoenergia-merkki. Muita ekotekojamme on kahvila-viinibaarimme tuotteiden valinta, sillä kahvi, tee ja eurooppalaiset viinimme ovat luomulaatuisia, ja oluet, siiderit, limsat ja vedet tulevat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta tuulivoimalla tuotettuna ja lisäaineettomina.

Kaikki työntekijämme kulkevat julkisilla liikennevälineillä töihin, ja  asiakkaamme voivat helposti vaikuttaa ilmastoon tulemalla meille julkisilla, kävellen tai pyörällä; Kino Tapiolan edessä on sopivasti myös kaupunkipyöräasema, joten vain murto-osa asiakkaistamme tulee meille autolla. Elokuvateatterissa käyminenhän on jo itsessään ekologinen kulutusvalinta, missä aineettomasta kulttuurituotteesta nautitaan yhdessä!