Erikoisnäytökset

Kino Tapiola järjestää säännöllisesti erilaisia erikoisnäytöksiä, kuten Seniorikinoa, K18-anniskelunäytöksiä ja Klassikkosarjaa. Täältä voit lukea myös koulukinonäytöksistämme. Muut tapahtumat -osiosta löydät mm. Kino Soi! -konserttiohjelman. Tutustu tarjontaan!

Muut tapahtumat

Täältä löydät Kino Tapiolassa järjestettävät muut, normaalin elokuvaohjelmiston ulkopuoliset tapahtumat.

Huippusuositus Kinon terassijazzit jatkuvat taas kesällä 2022! Katso päivämäärät alta.

Vuosittaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Espoo Ciné- elokuvafestivaali, jonka pääteatteri Kino Tapiola on, European Arthouse Cinema Day syksyisin sekä Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaali, jonka ohjelmistosta Kinolla esitetään perinteisesti PNEP eli Pohjoismaisen Neuvoston Elokuvapalkinnon ehdokkaat ja vuonna 2020 myös jälkilöylynäytöksiä.

Kino Soi! -konsertteja järjestetään Kinolla useita kertoja vuodessa. Konserttisarja on vuodesta 2017 lähtien tuonut huipputason kamarimusiikkikonsertteja tunnelmaltaan ainutlaatuiseen Kino Tapiolan funkkisleffateatteriin Espoossa, rikastuttaen Tapiolan ja koko pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Kino Soi! tarjoaa lähikamarimusiikkia kaikille leffalipun hinnalla. HUOM! Konserttiliput vain järjestäjän omilta verkkosivuilta TAI teatterilta konsertti-iltana.

Tulevia tapahtumia ja erikoisnäytöksiä:

Ma 16.5. klo 19 (ovet 18)

Kino Soi!: Ystävät Julius ja Johannes

Ystävyydelle ja ystävällisyydelle olisi varmasti näinä vihaa ja vastakkainasettelua täynnä olevina aikoina paljon tarvetta. Siksi kuulemmekin Kino Soi!:n toukokuun konsertissa ystävysten Julius Röntgenin ja Johannes Brahmsin musiikkia kunnioituksena ystävyydelle ja ystävällisyydelle.

Julius Röntgen sävelsi suuren tuotannon, jo pelkästään jousitrioja 16 kappaletta, joista moni on kokenut viime vuosina uuden tulemisen erityisesti Lendvai-jousitrion levytysten ja uusien nuottieditioiden kautta. Röntgenin todella hieno musiikki olisi voinutkin painua unohduksiin ja tätä unohtamista haluamme mekin olla estämässä tuomalla hänen joustrionsa Kino Soi!:n lavalle.

Johannes Brahmsin pianokvintetto kulki pitkään erilaisina versioina ennen päätymistään lopulliseen muotoonsa pianolle ja jousikvartetille. Kino Soi!:ssa kuulemmekin nyt teoksen jousikvintettoversiona, jolle Brahms teoksen alunperin sävelsi. Tätä versioita ei varmasti moni meistä ole koskaan kuullut- Illan teokset ovatkin siis todellisia löytöjä siis meille kaikille musiikin arkeologeille!

Vieraaksemme toukokuussa saapuvat lukuisissa kilpailuissa menestynyt ja nykyisin Karslruhessa viulunsoiton professorina toimiva viulisti Anna-Liisa Bezrodny, kilpailuissa yhtä laillamenestynyt, mm. Minimalia-festivaalin sekä Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellinen johtaja, viulisti Kreeta-Juulia Heikkilä, Suomen Kansallisoopperan orkesterin sooloalttoviulisti, aktiivinen kamarimusiikko Riitta-Liisa ”Pisku” Ristiluoma sekä Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti, mm. Radion Sinfoniaorkesterin solistina Thomas Adesin teoksessa Lieux Retrouvés viime syksynä loistanut sellisti Tomas Nunez.

Ystävien kesken kaikki on helpompaa ja kamarimusiikin soittaminen yhdessä ilman ystävällisyyttä on miltei mahdotonta. Siksi tervetuloa kaikki kamarimusiikin ystävät kuulemaan maailman hienointa musiikkia Kino Tapiolaan 16.5.2022 klo 19! Ystävyyden puolesta!

OHJELMA:

Julius Röntgen: Jousitrio nro 7 g-molli
Johannes Brahms: Jousikvintetto f-molli, op. 34 (pianokintetosta sovittanut Anssi Karttunen)

Anna-Liisa Bezrodny, viulu
Kreeta-Julia Heikkilä, viulu
Pisku Ristiluoma, alttoviulu
Tomas Nuñez, sello
Petja Kainulainen, sello

Liput 20€ / 10€ (opiskelijat) osoitteesta https://kauppa.online/kinosoi

Pe 3.6. klo 18-20

Terassijazzit: Héctor Lepe Quartet

Kinon suuren keikkakesän korkkaa Hector Lepe Quartet! Tapahtuma järjestetään säävarauksella Kino Tapiolan terassilla.  Tapahtuma on maksuton!

Hector Lepe Quartet on kitaristin luotsaama tuore bändi Helsingistä. Yhtye luo tunnelmallista äänikirjoa originaalisävellyksistä, jossa sekoittuu Latinalaisen Amerikan kansanmusiikin elementtejä Jazz-yhtyeen sointiin. Pianoton kokoonpano antaa tilaa äänimaisemaan jossa jokainen nyanssi musiikissa kuuluu selkeästi. Tuloksena on raikas yhdistelmä tuoretta musiikkia, johon on kuitenkin jätetty tilaa myös jokaisen jäsenen omalle persoonallisuudelle.

Huonon sään sattuessa keikka siirretään terassikatoksemme alle.

Pe 15.7. klo 18-20

Terassijazzit: Emmi Uimonen -trio

Kinon keikkakesän seuraava artisti on Emmi Uimonen -trio!

Pianisti Emmi Uimosen triokokoonpano esittää Uimosen säveltämää ja sanoittamaa uunituoretta, genressään harvinaista suomenkielistä jazzia. Kappaleissa kuuluu vaikutteita pohjoismaisesta kansanmusiikista, Brasiliasta ja twinpeaksmäisen vinksahtaneesta todellisuudesta. Lauluissa reissataan loppumatonta junamatkaa, toivotaan sotien loppua ja puhutaan tietysti myös ihan perinteisestä kaipauksesta ja rakkaudesta.

Tällä keikalla bändissä soittaa Uimosen (piano & laulu) lisäksi Mikael Saastamoinen (basso) ja Erik Fräki (rummut). Tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään säävarauksella Kino Tapiolan terassilla.

Tapahtuma on maksuton!

Huonon sään sattuessa keikka siirretään terassikatoksemme alle.