Erikoisnäytökset

Kino Tapiola järjestää säännöllisesti erilaisia erikoisnäytöksiä, kuten Seniorikinoa, K18-anniskelunäytöksiä ja Klassikkosarjaa. Täältä voit lukea myös koulukinonäytöksistämme. Muut tapahtumat -osiosta löydät mm. Kino Soi! -konserttiohjelman. Tutustu tarjontaan!

Muut tapahtumat

Täältä löydät Kino Tapiolassa järjestettävät muut, normaalin elokuvaohjelmiston ulkopuoliset tapahtumat.

Vuosittaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Espoo Ciné- elokuvafestivaali, jonka pääteatteri Kino Tapiola on, European Arthouse Cinema Day syksyisin sekä Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaali, jonka ohjelmistosta Kinolla esitetään perinteisesti PNEP eli Pohjoismaisen Neuvoston Elokuvapalkinnon ehdokkaat ja vuonna 2020 myös jälkilöylynäytöksiä.

Kino Soi! -konsertteja järjestetään Kinolla useita kertoja vuodessa. Konserttisarja on vuodesta 2017 lähtien tuonut huipputason kamarimusiikkikonsertteja tunnelmaltaan ainutlaatuiseen Kino Tapiolan funkkisleffateatteriin Espoossa, rikastuttaen Tapiolan ja koko pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaa. Kino Soi! tarjoaa lähikamarimusiikkia kaikille leffalipun hinnalla. HUOM! Konserttiliput vain järjestäjän omilta verkkosivuilta TAI teatterilta konsertti-iltana!

Terassijazzit olivat kesällä 2021 suuri menestys! Syksyllä 2021 tulossa vielä yksi keikka Espoo päivänä la 28.8., kun Hot Soul Trio astelee estradille klo 19-21. Terassijazzit jatkuvat taas kesällä 2022.

ma-ke 20.-22.9.2021

Rakkautta & Anarkiaa: PNEP @Kino Tapiola

Rakkautta & Anarkiaa: Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon ehdokkaat esitetään Kinolla 20.-22.9.

Vuoden 2021 Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon ehdokkaat ovat julkistettu.

Palkintoehdokkaita on viisi, yksi jokaisesta Pohjoismaasta: Kristín Johannesdóttirin ohjaama ALMA Islannista, Viktor Kossakovskyn GUNDA Norjasta, Jonas Poher Rasmussenin FLEE Tanskasta, Hamy Ramezanin ENSILUMI Suomesta sekä Ronnie Sandahlin TIIKERIT Ruotsista. Mukana on perinteistä näytelmäelokuvaa, ripaus taide-elokuvaa ja kaksin kappalein dokumentteja. Viisi elokuvaa kertovat viisi eri tarinaa, mutta temaattisia yhtäläisyyksiäkin löytyy.

www.hiff.fi

ma 1.11. klo 19

Kino Soi! -konsertit syksy 2021

META4

Antti Tikkanen, viulu

Minna Pensola, viulu

Atte Kilpeläinen, alttoviulu

Tomas Djupsjöbacka, sello

Anna Clyne: Rest These Hands

Juha T. Koskinen: Soleil Noir

Missy Mazzoli: Harp & Altar

Andrea Tarrodi: Sorg och Glädje

Steve Reich: WTC 9/11

Syyskauden toiseen konserttiin saamme vieraaksemme mahtavan Meta4-kvartetin, joka tuo mukanaan messevän kattauksen mitä hienompia teoksia, joiden keskiössä on New Yorkin kaupunki sekä toisaalta elämän suru ja ilo.

Konsertin aloittaa kovassa nosteessa olevan Anna Clynen New Yorkissa äitinsä muistollle säveltämä teos ’Rest These Hands’ sooloviululle, jonka jälkeen kuulemme Juha T. Koskisen teoksen ”Soleil Noir” (Musta Aurinko) vuodelta 1999.

Missy Mazzoli kuvaa teostaan Harp and Altar rakkauslauluksi Brooklynille ja Andrea Tarrodin Sorg och glädje pohjaa Runebergin runoon, jossa suru on rakkaan tapaamisen jälkeen autuasta ja ilo täynnä murhetta. Murhetta täynnä oli New York 20 vuotta sitten ja näiden tapahtumien uhreja haluamme kunnioittaa  Steve Reichin teoksella 9/11 jousikvartetille ja nauhalle. Tervetuloa kuulemaan, tiedossa on varmasti hieno ja tunnelmallinen marraskuun ilta!

Liput 20 € / 10 € opiskelijat

Liput www.kinosoi.fi

ma 29.11. klo 19

Kino Soi! -konsertit syksy 2021

Metamorfooseja

Kasmir Uusitupa, viulu

Marleena Olli, viulu

Jakob Dingstad, alttoviulu

Hanna Hohti, alttoviulu

Petja Kainulainen, sello

Liina-Mari Raivola, sello

Maria Krykov, kontrabasso

 

Anna Thorvaldsdottir: Sola alttoviululle

Richard Strauss: Metamorphosen

Arvo Pärt: Silouans song

 

Konsertin aloittaa islantilaisen Anna Thorvaldsdottirin uusi teos Sola alttoviululle ja elektroniikalle, johon säveltäjä on ammentanut inspiraatiota ajatuksesta yksinäisyydestä ja rauhasta kaaoksen keskellä. Thorvaldsdottir on luonut sävellyksillään omaleimaisen sointimaailman, joka puhuttelee yleisöjä laajalti.

”Kaikista kammottavin aikakausi ihmiskunnan historiassa on lopussa, 12 vuotta hirviömäisyyttä, typeryyttä ja antikulttuuria mitä suurimpien rikollisten johdolla, jonka aikana Saksan 2000-vuotinen kulttuurinen kehitys kohtasi tuhonsa” Näin kirjoitti Richard Strauss päiväkirjaansa saatuaan valmiiksi ”Metamorfoosit”, josta kuulemme konsertissa septettoversion. Vastapainon Straussin lohduttomista tunnelmista kumpuavalle teokselle antaa Arvo Pärtin ”Siluanin laulun”, jota inspiroineessa tekstissä Athos-vuorella eläneen munkin sielu kaipaa rauhaa. Tervetuloa kuulemaan!

Liput 20 € / 10 € opiskelijat

Liput www.kinosoi.fi