Tietoa kävijälle

Espoon Tapiolassa sijaitseva Kino Tapiola on yksi pääkaupunkiseudun harvoista alkuperäisessä, kulttuurisuojellussa asussaan säilyneistä vanhan ajan elokuvateattereista. Täältä löydät lisätietoa teatteristamme sekä turvallisuutiedotteemme.

Saavutettavuus ja Kaikukortti

Elokuvanäytös kuuluu kaikille – kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia!

Saavutettavuusperiaate koskee koko elokuvaelämyksen kaarta kodista teatteriin ja takaisin. Tavoitteenamme on, että Kino Tapiolassa kaikenlaiset katsojat voivat nauttia elokuvaelämyksestä ja osallistua elokuvateatterin tapahtumiin.

Kino Tapiolassa pyrimme pitämään elokuvaelämyksen kustannukset niinkään saavutettavana: Elokuvalippumme on vain 11 € ja alennusryhmien (alle 10v. lapset / eläkeläiset / opiskelijat / työttömät) liput ovat  10 €. Myös alennusryhmien liput ovat ostettavissa suoraan verkkokaupastamme.

Elokuvateatterirakennuksesta:

Sisäänkäynti, sisätilat ja elokuvasali ovat esteettömät ja saavutettavissa helposti esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenrattailla.

Pyörätuoli-asiakas voi lippua ostaessaan valita salikartasta minkä tahansa paikan, sillä pyörätuoli asetetaan salissa mukavasti rivien kumpaan tahansa päätyyn.

Toinen yleisö-wc:mme on inva-wc.

Lähimmät invamerkityt pysäköintipaikat sijaitsevat Tapiolan uimahallin edustalla, n. 150 metrin etäisyydellä Kino Tapiolasta.

Elokuvan jälkeen teatterista poistutaan esteettömän takaoven kautta Menninkäisentien puolelle. Haluamme tarjota myös kahvila-baarin asiakkaille rauhan, joten jos aulassa on ruuhkaista, pyydämme kiertämään ulkokautta myös vessaan.

Kotimaisten elokuvien tekstitys kuulovammaisia varten ja elokuvan kuvailutulkkaus näkövammaisille ovat pakollisia valtaosalle elokuvateatterijakelussa olevista kotimaisista ensi-illoista.

Kuulovammaiset

Elokuvasalissa on induktiosilmukka, jonka kuuluvuus on parhaimmillaan salin reunoilla.

Kotimaisia elokuvia esitetään ajoittain suomeksi tekstitettynä kuulovammaisia varten – tämä ilmoitetaan erikseen elokuvanäytöksen tiedoissa. Jos haluat toivoa kotimaiseen elokuvaan kuulovammaisten tekstitystä, voit tehdä sen palautelomakkeen kautta.

Vieraskieliset elokuvat on aina tekstitetty suomeksi että ruotsiksi; poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.

Näkövammaiset

Kuvailutulkkauksessa Suomessa käytetään esim. MovieReading-sovellusta. Lataa MovieReading-ohjeet ja lue aiheesta lisää täältä! Täältä löytyy myös lista kuvailutulkatuista elokuvista.

Seniorikinot, Vauvakinot sekä Autismiystävälliset näytöksemme ovat avoimia kaikille.

Autismiystävällisiä elokuvanäytöksiä järjestetään 2-4 kertaa vuodessa yhdessä Espoon autismi- ja aspergerliiton kanssa – tiedotamme ohjelmistosivullamme kun tällaisia näytöksiä on tulossa.

Avustajat, avustajakoirat ja avustajalippu

Avustaja pääsee näytökseen maksutta pyytämällä joko etukäteen palautelomakkeella/sähköpostitse tai kassalla itselleen avustajalipun. Avustavat koirat ovat lämpimästi tervetulleita.

Ikärajat

Elokuvien ikäraja S – Sallittu kaikenikäisille

Elokuvien ikäraja K7 – Sallittu yli 7-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille.

Elokuvien ikäraja K12 – Sallittu yli 12-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 9 vuotta täyttäneille.

Elokuvien ikäraja K16 – Sallittu yli 16-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 13 vuotta täyttäneille.

Elokuvien ikäraja K18 – Kielletty alle 18-vuotiailta – ei joustoa. Koskee myös K18-anniskelunäytöksiä.

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Varauduthan tarvittaessa todistamaan ikäsi lippukassalla sekä salin ovella ostaessasi lippuja ikärajamerkittyyn elokuvaan.

Kaikukortti

Kaikukortti on alennuskortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Kaikukortti-verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan.

Kaikukortti oikeuttaa ilmaiseen lippuun kortin haltijalle ja kahdelle alle 16-vuotiaalle lapselle. Huom: Esitysoikeuksiin liittyvistä sopimussyistä etu koskee ainoastaan sellaisten elokuvien näytöksiä, joiden esittelyteksin alaosassa on Elokuvaan käy Kaikukortti -kuvake.

Kaikukortti-lippuja voi lunastaa vain saman päivän näytöksiin ja VAIN teatterin kassalta.

Henkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään sekä paikan päällä että puhelimitse.