Tietoa kävijälle

Kino Tapiola on tunnelmallinen maailmanluokan korttelikino ja viihtyisä viinibaari Espoon Tapiolassa. Täältä löydät lisätietoa teatteristamme!

Saavutettavuus

Elokuvanäytös kuuluu kaikille – kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia!

Saavutettavuusperiaate koskee koko elokuvaelämyksen kaarta kodista teatteriin ja takaisin. Ihmisläheisenä ja yhteisöllisyyttä rakentavana toimijana tavoitteenamme on, että Kino Tapiolassa kaikenlaiset katsojat voivat nauttia elokuvaelämyksestä ja osallistua elokuvateatterin tapahtumiin.

Kino Tapiolassa pyrimme pitämään elokuvaelämyksen kustannukset niinkään saavutettavana: Elokuvalippumme on pääsääntöisesti vain 12 € ja alennusryhmien (alle 10v. lapset / eläkeläiset / opiskelijat / työttömät) liput ovat  11 €. Myös alennusryhmien liput ovat ostettavissa suoraan verkkokaupastamme.

Elokuvateatterimme on esteetön

Sisäänkäynti, sisätilat ja elokuvasali ovat esteettömät ja saavutettavissa helposti pyörätuolilla, rollaattorilla tai lastenrattailla. Isompi aulan yleisö-wc:istä on inva-wc.

Tilava salimme on juuri uudistettu, ja salissa on nyt neljä paikkaa, joiden käsinoja on nostettavissa ylös niin että pyörätuoliasiakas pääsee halutessaan ja avustettuna siirtymään mukavalle penkillemme. Penkille ei toki ole pakko siirtyä vaan pyörätuolin voi sijoittaa ko. paikan viereen rivien päätyyn kuten ennenkin.

Lähimmät invamerkityt pysäköintipaikat sijaitsevat Tapiolan uimahallin edustalla, n. 150 metrin etäisyydellä Kino Tapiolasta.

Elokuvan jälkeen teatterista poistutaan esteettömän takaoven kautta Menninkäisentien puolelle.

Kaikista kotimaisista elokuvista tuotetaan kuvaileva tekstitysversio kuulovammaisia varten ja kuvailutulkattu versio näkövammaisia varten.  Elokuvien kuvailutulkkauksessa on käytössä maksuton MovieReading-sovellus, joka on saatavilla laitteen sovelluskaupasta sekä Android- että iOS-laitteelle. Ajantasainen tieto kuvailutulkatuista elokuvista löytyy sovelluksesta.

Avustajat, avustajakoirat ja avustajalippu

Avustaja pääsee näytökseen maksutta.

Avustajalipun saa soittamalla teatterille etukäteen teatterin aukioloaikojen puitteissa. Avustajan ja avustettavan lippu kannattaa pyytää samaan aikaan, jotta kävijät saavat vierekkäiset istumapaikat. Lipuista lähetetään maksulinkki sähköpostiin (avustajalippu on toki 0 €), jonka maksettuaan asiakas saa molemmat liput sähköpostiinsa. Avustajalipun saa myös kassalta tai ottamalla yhteyden lomakkeella. Huomaathan, että sähköposti- tai lomakeyhteydenottoihin vastataan virka-aikana.

Avustavat koirat ovat lämpimästi tervetulleita.

Kuulovammaiset

Elokuvasalissa on induktiosilmukka, jonka kuuluvuus on parhaimmillaan salin reunoilla.

Kotimaisia elokuvia esitetään ajoittain suomeksi tekstitettynä kuulovammaisia varten – tämä ilmoitetaan erikseen elokuvanäytöksen tiedoissa. Jos haluat toivoa kotimaiseen elokuvaan kuulovammaisille suunnatun kuvailevan tekstityksen, voit tehdä sen palautelomakkeen kautta.

Vieraskieliset elokuvat on aina tekstitetty suomeksi että ruotsiksi; poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.

Näkövammaiset

Elokuvien kuvailutulkkauksessa on käytössä maksuton MovieReading-sovellus, joka on saatavilla laitteen sovelluskaupasta sekä Android- että iOS-laitteelle. Ajantasainen tieto kuvailutulkatuista elokuvista löytyy sovelluksesta.

Seniorikinot, Vauvakinot sekä Autismiystävälliset näytöksemme ovat avoimia kaikille.

Autismiystävällisiä elokuvanäytöksiä järjestetään 2-4 kertaa vuodessa yhdessä Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n ja Autismiyhdistys PAUTin kanssa – tiedotamme ohjelmistosivullamme kun tällaisia näytöksiä on tulossa.

Ikärajat

Elokuvien ikäraja S – Sallittu kaikenikäisille
Elokuvien ikäraja K7 – Sallittu yli 7-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille.
Elokuvien ikäraja K12 – Sallittu yli 12-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 9 vuotta täyttäneille.
Elokuvien ikäraja K16 – Sallittu yli 16-vuotiaille – yli 18 v. seurassa sallittu 13 vuotta täyttäneille.
Elokuvien ikäraja K18 – Kielletty alle 18-vuotiailta – ei joustoa. Koskee myös K18-anniskelunäytöksiä.

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Varauduthan tarvittaessa todistamaan ikäsi lippukassalla sekä salin ovella ostaessasi lippuja ikärajamerkittyyn elokuvaan.

Kaikukortti

Kaikukortti on alennuskortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Kaikukortti-verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan.

Kaikukortti oikeuttaa ilmaiseen lippuun kortin haltijalle ja kahdelle alle 16-vuotiaalle lapselle. Huom: Esitysoikeuksiin liittyvistä sopimussyistä etu koskee ainoastaan sellaisten elokuvien näytöksiä, joiden esittelytekstin alaosassa on ”Elokuvaan käy Kaikukortti” -kuvake.

Kaikukortti-lippuja voi lunastaa VAIN SAMAN PÄIVÄN NÄYTÖKSIIN ja VAIN teatterin kassalta.

Henkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään kaikissa asioissa sekä paikan päällä että puhelimitse.