Erikoisnäytökset

Kino Tapiola järjestää säännöllisesti erilaisia erikoisnäytöksiä, kuten Seniorikinoa, K18-anniskelunäytöksiä ja Klassikkosarjaa. Täältä voit lukea myös koulukinonäytöksistämme. Muut tapahtumat -osiosta löydät mm. Kino Soi! -konserttiohjelman. Tutustu tarjontaan!

Vauvakino

Vauvakino on vauvaystävällinen elokuvanäytös, joka on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille ja hoitajille. Elokuvaesitykset toteutetaan vauvojen kanssa liikkuvien erityistarpeita ajatellen. Vauvakinoon valikoidaan sellaisia aikuisille tarkoitettuja elokuvia, joita pystyy seuraamaan, vaikkei ihan koko ajan pystyisikään keskittymään pelkästään elokuvaan.

Vauvakinoja pyritään järjestämään Kino Tapiolassa muutaman kerran vuodessa keskiviikkoisin klo 12 silloin kuin ohjelmistossa on sopivaa elokuvaa, sillä kuvaohjelmalain mukaan elokuvan tulee olla ikärajaltaan kaikille sallittu.

Näytöksessä on huomioitu pienten lasten kanssa liikkuvien tarpeet: Elokuvan äänenvoimakkuus on säädetty tavallista vaimeammaksi, ja salissa on koko näytöksen ajan himmeä valaistus. Näytösten aikana voi liikkua niin salissa kuin myös salin ja teatterin aulan välillä. Kino Tapiolan sali on esteetön, joten taaperoidenkin liikkuminen salissa on turvallista. Koska myynnissä on vain puolet istumapaikoista, on salissa runsaasti tilaa. Halutessaan lapsen kanssa voi myös asettua salin lattialle.

Salissa on pöytätaso vaipanvaihtoa varten, ja maito ja vauvanruoka lämpiävät kätevästi saliin tuodulla mikroaaltouunilla. Teatterin sisäänkäynti on esteeton, ja aulassa ja käytävällä on varattu tilaa rattaille ja vaunuille. Kantokopan voi ottaa mukaan saliin, kuten oman peitteen, hoitotuotteet, eväät ja muut tarvikkeet.

Vauvakino on tarkoitettu ensisijaisesti alle 2-vuotiaiden lasten kanssa liikkuville vanhemmille, mutta näytökset ovat kuitenkin avoimia kaikille.

Ikärajamerkinnöistä

Kuvaohjelmalain mukaan Vauvakinossa voi esittää ainoastaan kaikenikäisille sallittuja (S) elokuvia. On myös hyvä huomioida, että elokuvan soveltuvuus kaikkein pienimmille lapsille on viime kädessä vanhempien itse arvioitava lapsen yksilöllisen kehityksen mukaan. Kaikille sallitut elokuvatkin voivat sisältää hyvin lievää ahdistavaa, väkivaltaista tai seksuaalista sisältöä. Lisätietoa S-ikärajan saaneiden elokuvien sallituista sisällöistä löytyy Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksesta.

Seuraavat Vauvakino-näytökset:

Ke 27.9.2023
12.00
Elokuva:
Andra Akten – Toinen näytös TAI Book Club – Uusi luku