Drive My Car

Lue lisää

Oscar -voittaja: Paras kansainvälinen elokuva!

”Viiden tähden Drive My Car on hitaan kerronnan mestariteos ja kaikkien aikojen Saab 900 -elokuva. Vähintään parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon lähes varmasti voittava Drive My Car on yksi hienoimmista Tšehov-filmatisoinneista koskaan.” ★★★★★ HS

”Mysterious Murakami tale of erotic and creative secrets. Ryûsuke Hamaguchi reaches a new grandeur with this engrossing adaptation about a theatre director grappling with Chekhov and his wife’s infidelity.” ★★★★★ The Guardian

Haruki Murakamin novellista innoituksensa saaneessa tarinassa Yusuke Kafuku, teatteriohjaaja ja näyttelijä, ei ole vielä kahden vuodenkaan jälkeen saanut käsiteltyä vaimonsa kuolemaa. Hän suostuu ohjaamaan Vanja-enon Hiroshiman teatterifestivaalille ja tapaa siellä Misakin, nuoren introvertin naisen, joka on palkattu ohjaajan autonkuljettajaksi. Punainen Saab 900 on keskeinen näyttämö, kun tähän asti vaietut salaisuudet vähitellen raottuvat.

Ryusuke Hamaguchin Drive My Car keräsi huikeat neljä Oscar-ehdokkuutta vuonna 2022.
Parhaan elokuvan lisäksi Drive My Car on ehdolla parhaan ohjauksen, kansainvälisen elokuvan ja sovitetun käsikirjoituksen sarjoissa. Elokuva voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Golden Globen. Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2021 se voitti parhaan käsikirjoituksen, elokuvakriitikkojen järjestön Fiprescin sekä ekumeenisen tuomariston palkinnon. Lisäksi elokuva voitti Aasian ja Tyynenmeren alueen tärkeimmät elokuvapalkinnot, kun se sai parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen palkinnon Asia Pacific Screen Awardeissa. Hamaguchia pidetään yhtenä uuden sukupolven japanilaisen elokuvan ehdottomista kärkinimistä.

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
2h 59min
Ohjaus
Ryûsuke Hamaguchi
Käsikirjoitus
Ryûsuke Hamaguchi, Haruki Murakami(short story), Takamasa Oe
Rooleissa
Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.