Lupaava nuori nainen

Lue lisää

Näytökseen myydään vain 20 lippua, joten ei varauksia, ei peruutusmahdollisuutta!

”Tällaista ei ole usein nähty: Oscar-palkittu ohjaaja hämmentää nerokkaasti katsojia elokuvassa, jossa humalaista esittävä nuori nainen kostaa miehille”  ★★★★★ HS

”Vaikuttava esikoisohjaus yhdistää pastellinsävyisen tyttöyden mustaan huumoriin. Trillerimäisesti etenevän kostofantasian lupaukset lunastetaan yllätyksellisellä loppuratkaisulla.” ★★★★★ Episodi

Paras alkuperäiskäsikirjoitus -Oscarin voittaja!

Kaikkien mielestä Cassie (Carey Mulligan) oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes tapahtui jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää. Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Kutkuttava trilleri Lupaava nuori nainen on herkullinen ja tuore kuvaus kostosta. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennel, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Elokuva oli viiden Oscarin ehdokas: Paras elokuva, paras ohjaus, paras naispääosa, paras alkuperäiskäsikirjoitus, paras leikkaus.

”Fennelin tapa hämmentää katsojia on nerokasta. Elokuvaa voi katsoa monelta kantilta: romanttisena viihteenä, mustana komediana, lopulta ehkä eniten satiirina eikä vähiten trillerinä. Missään näistä vaihtoehdoista Fennell ei kuitenkaan tarjoa tukea tunteista tai huumorista. Elokuva on juuri niin kova ja kylmä kuin Cassien mielikin. Lupaava nuori nainen on hurja suoritus myös Carey Mulliganilta, joka näyttelee Cassien roolin ja ylsi hänkin Oscar-ehdokkaaksi. Mulligan ymmärtää risteilevien lajityyppien odotukset ja tekee Cassiesta inhimillisen olennon, vaikka tunteita ei saakaan näyttää.” HS 

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
1h 54min
Ohjaus
Emerald Fennell
Käsikirjoitus
Emerald Fennell
Rooleissa
Carey Mulligan (Cassandra Thomas), Bo Burnham (Ryan), Laverne Cox (Gail), Clancy Brown (Stanley Thomas), Jennifer Coolidge (Susan), Alison Brie (Madison), Christopher Mintz-Plasse (Neil), Molly Shannon (Mrs. Fisher), Angela Zhou (Todd), Sam Richardson (Paul)
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.