The Fabelmans

Lue lisää

The Fabelmans on henkilökohtainen kuvaus lapsuudesta ja nuoruudesta 1900-luvun Amerikassa. Elokuva on nuoren miehen kasvutarina, jossa hänelle paljastuu perheen salaisuus. Elokuvien voiman avulla nuorukainen kuitenkin oppii näkemään totuuden itsestä kuin toisista.

Steven Spielbergin lapsuuteen pohjautuva The Fabelmans on saanut kaikkiaan seitsemän Oscar-ehdokkuutta. Itse elokuva on ehdolla parhaan elokuvan kategoriassa, minkä lisäksi Steven Spielberg on ehdolla parhaan ohjaajan sekä yhdessä Tony Kushnerin kanssa parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen kategorioissa.

Michelle Williams on ehdolla parhaan naisnäyttelijän ja Judd Hirsch parhaan miessivuroolin palkintoon. Myös elokuvan lavastus on ehdolla omassa kategoriassaan. Spielbergin luottosäveltäjä John Williams on puolestaan ehdolla parhaasta elokuvamusiikista. Hän on samalla eniten Oscar-ehdokkuuksia saanut elossa oleva henkilö, sillä kyseinen ehdokkuus on hänelle järjestyksessään jo 53.

The Fabelmans on voittanut jo aiemmin arvostetut Golden Globe -palkinnot parhaasta draamaelokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Lisäksi sillä on lukuisia muita ehdokkuuksia, kuten brittiläiset Bafta-ehdokkuudet muun muassa parhaan elokuvan, alkuperäiskäsikirjoituksen ja parhaan naispääosan kategorioissa sekä Hollywood Critics Associationin ehdokkuudet parhaalle elokuvalle, parhaalle ohjaukselle, parhaalle alkuperäiskäsikirjoitukselle ja parhaalle naisnäyttelijälle (Michelle Williams). American Film Institute valitsi elokuvan kymmenen parhaan elokuvan joukkoon vuonna 2022 ja Gabriel LaBelle sai puolestaan Critics’ Choice Awardsin parhaana nuorena näyttelijänä.

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
2h 30min
Ohjaus
Steven Spielberg
Käsikirjoitus
Steven Spielberg, Tony Kushner
Rooleissa
Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten, Judd Hirsch
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.