Vinski ja näkymättömyyspulveri

Lue lisää

Koronapassi tarkistetaan nyt kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä asiakkailtamme! Esitäthän passisi heti kassalla henkilöllisyystodistuksen kera! Salikarttamme muodostaa yhden penkin turvavälin seurueiden välille, jotta salissa on väljempää.


”Aapelin klassikkokirja päivittyi jännittäväksi seikkailuksi –Vinski-elokuvan parasta antia ovat päätähtien henkilökemia ja aikatasoja sekoittava lavastus.” HS ★★★

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan pääosissa nähdään Vinski (Kuura Rossi), Antero (Mikko Leppilampi), Krista (Pirjo Heikkilä) sekä apteekkari (Martti Suosalo).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Ikäraja
K-7
Elokuvan kesto
1h 20min
Ohjaus
Juha Wuolijoki
Käsikirjoitus
Aapeli, Mauri Ahola, Jari Olavi Rantala, Juha Wuolijoki
Rooleissa
Sampo Sarkola (TV-toimittaja), Mikko Leppilampi (Antero), Hannu-Pekka Björkman (Poliisi), Martti Suosalo (Apteekkari), Minka Kuustonen (Pappi), Chike Ohanwe (Opettaja), Kuura Rossi (Vinski), Joel Hirvonen (Rosvo), Cécile Orblin (Hoitaja), Hannamaija Nikander (Farmaseutti)
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.