Yhdet vielä

Lue lisää

”Thomas Vinterberg ohjasi parhaan elokuvansa opettajista, jotka pyrkivät kurinalaiseen alkoholismiin. — Yhdet vielä on monitasoinen ja hauska, ja sen henkilöissä voi nähdä itsensä.– MIKKELSEN tekee yhden värikkään uransa hienoimmista roolitöistä. Alkoholin nostattava ja masentava vaikutus saa korostaa tunteita: hurmosta, elämänhalua, tuskaa ja pelkoa” ★★★★ Kalle Kinnunen/Suomen Kuvalehti

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva YHDET VIELÄ on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.
Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

YHDET VIELÄ sai OSCARin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa ja se oli ehdolla myös parhaan ohjauksen Oscarista. BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla oli kaikkiaan neljä (Paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä). Elokuva tyhjensi jo joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot.

”Thomas Vinterberg tarjoilee täydellisen pandemialeffan. – Vinterbergin elokuva tasapainottelee erittäin harvinaisella rajalla, jolla art house -tuotanto muuttuu suurelle yleisölle katsomiskelpoiseksi viihteeksi. – Näytteleminenkin on niin loistavaa, että ensi-illasta (tai monista ensi-illoista, sillä alun perin elokuva oli matkalla suoraan Cannesiin) lähtien joka viikko joku vaikuttunut toimittaja on kysellyt Zoomin välityksellä, oliko koko työryhmä räkäkännissä kuvausten aikana. Erityisesti Mads Mikkelsen, koska hän, no, näyttää siltä.” ★★★★ Episodi

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
1h 57min
Ohjaus
Thomas Vinterberg
Käsikirjoitus
Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Rooleissa
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.