Ennakko: Putoamisen anatomia

Lue lisää

Viiden Oscarin (Paras elokuva, ohjaus, käsikirjoitus, pääosa ja leikkaus) ehdokas!
Uusi Espoo Ciné suosittelee -ennakkonäytössarja alkaa juuri 5 tähteä myös Kalle Kinnusen arvostelussa saaneella Putoamisen anatomialla: ”Keskellä on Hüllerin terävä ja sävykäs roolityö naisena, joka kieltäytyy olemasta sitä mitä odotetaan.” ★★★★ /Suomen Kuvalehti

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Espoo Ciné suosittelee:

Helmikuusta eteenpäin Espoo Ciné alkaa kerran kuussa esittää festivaalin toteutumattomia rakkauksia ja takaraivoon jääneitä kutituksia; elokuvia, joita olisi voitu esittää festivaalilla, mutta joiden kohdalla näin ei syystä tai toisesta ole käynyt. Luvassa on Espoo Cinélle ominaisesti uutta eurooppalaista elokuvaa, naisohjaajia ja hienovaraisesti liekehtivää tunteen paloa. Yhteistyössä Kino Tapiolan kanssa järjestettävä ennakkonäytössarja alkaa torstaina 8.2.2024 Kultaisen palmun voittaneella Putoamisen anatomia -elokuvalla. Näytössarja jatkuu jokaisen kuun toisena torstaina läpi kevään. Tervetuloa!

Seuraavat Espoo Ciné suosittelee -ennakkonäytökset ovat:
– to 7.3. klo 17.15: All of Us Strangers
– to 11.4. klo 17.15: Tie sydämeen
– to 9.5. klo 17.15: TBC

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
2h 31min
Kieli
OV
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Justine Triet
Käsikirjoitus
Justine Triet , Arthur Harari
Rooleissa
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Ennakko: Putoamisen anatomia
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Salikartan yläosasta löytyvät kahdenistuttavat K18-anniskeluloossit pieneen lisähintaan. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.