Espoo Ciné esittää: Forever Young (Ennakkonäytös! K18-anniskelunäytös)

Lue lisää

Espoo Cinén ja Kino Tapiolan yhteinen ennakkonäytös! Myös näyttelijänä tunnetun Valeria Bruni Tedeschin ohjaama omaelämäkerrallinen tribuutti 1980-luvun alun teatterikoululle, jossa johtajana toimi ranskalaisen teatterin legenda Patrice Chéreau (elokuvassa Louis Garrel). Elokuvan pääosassa nähdään hurjassa nousukiidossa oleva, äidin puolelta suomalaissukuinen Nadia Tereszkiewicz, joka on ansaitusti palkittiin roolistaan elokuvassa sekä lupaavimman uuden näyttelijän César- että Lumière-palkinnoilla!

Forever Young (Les Amandiers) oli ansaitusti yksi vuoden 2022 Cannesin elokuvajuhlien Kultainen palmu -ehdokkaista. Elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Valeria Bruni Tedeschi opiskeli myös itse 80-luvulla Nanterren Théâtre des Amandiers -teatterikoulussa ranskalaisen teatterilegendan Patrice Chéreaun johdolla. Pääroolissa ahkerana mutta naivina Stellana nähdään ranskalaisen elokuvan lupaava uusi kasvo, suomalaistaustainen Nadia Tereszkiewicz. Legendaarista Chéreauta näyttelee Louis Garrel.

Synopsis
Joukko kaksikymppisiä nuoria pyrkii kuuluisaan Nanterren teatterikouluun, jossa taidetta tehdään vereslihalla ja rakkaudesta lajiin. Varakkaan perheen tytär Stella, ahdistunut Étienne, Adèle, Franck, Camille ja kumppanit huomaavat pian epävakaan ohjaajansa johdolla astuneensa intiimiin yhteisöön, jossa pätevät täysin omat lainalaisuutensa. Produktioiden sisällä kasvavista jännitteistä ja täydellisyyden päähänpinttymästä syntyy kuitenkin myös turvasatama, jossa nuoret yhdessä etsivät vastauksia elämän suuriin mysteereihin: teatteriin ja rakkauteen. Levottomien ihmissuhteiden melodraaman ohessa elokuva pohtii, missä oikean elämän ja esityksen raja kulkee ja mitä näytteleminen oikeastaan on.

 

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
2h 6min
Kieli
Ranska
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Valeria Bruni Tedeschi
Käsikirjoitus
Valeria Bruni Tedeschi, Noémie Lvovsky
Rooleissa
Nadia Tereszkiewicz, Louis Garrel, Clara Bretheau, Sofiane Bennacer
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Espoo Ciné esittää: Forever Young (Ennakkonäytös! K18-anniskelunäytös)
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Koko sali on K18-anniskelualuetta. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.