Kohti ääretöntä

Lue lisää

Näytöksiin myydään tällä hetkellä 85 paikkaa (eli alle puolet 194 paikan salikapasiteestamme). Suosittelemme siis ostamaan liput etukäteen verkosta! Kerromme kyllä jos näytös on loppuunmyyty, muutoin tilaa on ja lippuja saa vielä paikan päältäkin:)

***

”Jos Kohti ääretöntä jää Roy Anderssonin viimeiseksi elokuvaksi, se on mestarilta oivallinen jäähyväistyö — Monet Anderssonin vinjetit naurattavat joko helposti tunnistettavien inhimillisten pikku heikkouksien tai sitten puhtaan absurdiutensa vuoksi. Mutta huumorin alla on vakava pohja: Andersson tarkastelee terävästi ja myötäeläen ihmisen osaa maailmassa, joka ei useinkaan ole helppo paikka elää.” ★★★★ HS

”Anna Roy Anderssonille 76 minuuttia ja hän antaa sinulle kokonaisen maailman” Indiewire

Unenomainen naisääni johdattaa meidät elämän suurien ja pienten tapahtumien ääreen; pariskunta leijuu sodan runteleman Kölnin päällä, isä pysähtyy solmimaan tyttärensä kengännauhat kaatosateessa ja kolme teinityttöä tanssii kahvilan edessä. Roy Anderssonin uusi elokuva on elämän ja olemassaolon kaleidoskooppi.

Naapurimaan velhoa Roy Anderssonia on kutsuttu pohjoismaisen kurjuuden kuninkaaksi. Mutta Andersson lentää kepeästi kaikkien määritelmien yli, ohi ja ali. Anderssonin maailmassa ollaan samanaikaisesti proosallisen yleviä ja ryvetään kurjuuden pohjamudissa. Kaiken takana on sydämellinen nauru ihmisyydelle.

Venetsian elokuvajuhlilla viime syksynä parhaana ohjaajana palkittu, pian kahdeksankymppinen Roy on säilyttänyt omaperäisissä töissään alkuperäisen ihmetyksen tunteen. Pieni on suurta. Jokaista kohtausta hiotaan Royn studiossa kuukausia, kaikki rakennetaan käsityönä, ja puretaan kuvauksen jälkeen. Jäljelle jää vain Royn visioima vinjettien kaleidoskooppi, jota voi ihailla yhä uudelleen. Jokainen ällistyttävä hetki Roy Anderssonin maailmassa todistaa mielikuvituksen rajattomuudesta.

”Lost souls and lonely hearts populate Roy Andersson’s deliciously odd follow-up to A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence. – About Endlessness contains moments of devilish wit, but at heart it is a sad, sweet picture, threaded with themes of estrangement and separation. Andersson isn’t exactly asking us to laugh at or pity these people. Instead, we’re being encouraged to wonder at their predicament – and perhaps relate it to our own.” The Guardian

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
1h 16min
Kieli
Ruotsi
Tekstitys
Suomi
Ohjaus
Roy Andersson
Rooleissa
Jan-Eje Ferling, Martin Serner, Bengt Bergius
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Kohti ääretöntä
Näytökseen ei voi varata lippuja
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.