Tarantino-iltamat

Lue lisää

Quentin Tarantinon esikoisromaanin Once Upon a Time in Hollywood julkistusjuhla Kino Tapiolassa.

Tarjoilua ja elokuvamusiikkia Kinon terassilla klo 18 alkaen sekä Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood -elokuvan K18-anniskelunäytös klo 19 alkaen. 

Ilmaiset liput iltamiin tulevat jakoon tänne tapahtuman verkkosivulle pe 6.8. klo 18 alkaen. Lippuja on 2 metrin turvavälivelvoitteen vuoksi jaossa erittäin rajoitettu määrä. Max. 2 lippua / asiakas.

Tilaisuus järjestetään sen hetkisen koronatilanteen sallimissa rajoissa. Tilaisuuden ikäraja on K18.

–––

Quentin Tarantinon Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin. TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Käsikirjoittaja-ohjaajan yhdeksännessä elokuvassa laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.

 

Parhaan miessivuosan (Brad Pitt) ja lavastuksen Oscar-voittaja sekä parhaan elokuvan, ohjauksen ja käsikirjoituksen Oscar -ehdokas!

Parhaan miessivuosan (Brad Pitt), käsikirjoituksen ja elokuvan (komedia ja musikaali) Golden Globe -voittaja!

 

”Quentin Tarantinon Hollywood-eepos on elokuva, johon haluaisi jäädä asumaan.

– Hollywoodin taitekohta on Tarantinon taiteen ytimessä ja elokuvan maailmankuva toteutettu niin huimalla pieteetillä, että vaikka kestoa on yli kaksi ja puoli tuntia, sen maailmaan haluaa palata heti lopputekstien vaiettua. – Mikään ei ole hänelle pyhää, paitsi elokuva ja sen kerronnallinen mahti.

Tämä näkyy Once Uponin joka kohtauksessa. Elokuva on tarantinolaisittain täynnä intertekstuaalisia viittauksia historiaan ja elokuviin. Tyylikeinoja hyödynnetään runsaasti: on epäluotettavaa kertojaa, harkitun huonoja leikkauksia ja kömpelöitä takaumia. Genrestä hypätään toiseen: länkkäristä draamaan, kauhusta toimintaan.

Tarantino tuntuu rutistavan arsenaalistaan kaiken mitä irti lähtee. Hän on sanonut lopettavansa kymmenen elokuvan jälkeen. Tämä on yhdeksäs.

Näyttelijät ovat uskomattomassa iskussa. DiCaprio tekee säälittävän ja väsyneen länkkäriukkelin hurjalla intensiteetillä, vaikka samastumiskohtia ei pitäisi juuri olla (hän on yksi aikamme harvoista oikeista filmitähdistä). Pitt on korostetun coolina autokuskina täydellinen, ja Robbie näyttelee pari tärkeää kohtaustaan älykkäällä herkkyydellä.”

★★★★★ Anton Vanha-Majamaa, HS

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
2h 41min
Kieli
Englanti
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Quentin Tarantino
Käsikirjoitus
Quentin Tarantino
Rooleissa
Maya Hawke (Flower Child), Margot Robbie (Sharon Tate), Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), Margaret Qualley (Pussycat), Sydney Sweeney (Snake), Brad Pitt (Cliff Booth), Austin Butler (Tex), Dakota Fanning (Squeaky Fromme), Luke Perry (Wayne Maunder), Timothy Olyphant (James Stacy)
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Tarantino-iltamat
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.