The Lost Daughter

Lue lisää

”Keski-ikäinen nainen joutuu pakkomielteen valtaan onnistuneessa Ferrante-filmatisoinnissa. Maggie Gyllenhaal sovitti Elena Ferranten pelkistetystä romaanista täyteläisen elokuvan naisen elämän ristiriitaisuuksista.” ★★★★ HS

Yksin rantalomaa viettävä Leda (Olivia Colman) kiinnostuu ylitsepääsemättömästi nuoresta äidistä ja tämän tyttärestä katsellessaan heitä rannalla. Tyttären takertuminen äitiinsä, sekä heidän häiritsevä ja uhkaava sukunsa, saa Ledan häkeltymään ja muistamaan oman varhaisen äitiytensä hämmentävät ja voimakkaat muistot. Hän järkyttyy impulsiivisesta teostaan ja uppoutuu oman oudon ja synkän mielensä syövereihin, ja joutuu kohtaamaan nuorena äitinä tekemänsä epätavalliset valinnat ja niiden seuraukset.

The Lost Daughter on Maggie Gyllenhaalin esikoisohjaus, ja tarina perustuu Elena Ferranten romaaniin. Elokuvan pääosissa Colmanin lisäksi nähdään Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dagmara Dominczyk ja Paul Mescal.

”Näyttelijä Maggie Gyllenhaal on tehnyt ensimmäiseen omaan ohjaukseensa käsikirjoituksen Elena Ferranten romaanin pohjalta. Käsikirjoitus on Oscar-ehdokkaana, ansaitusti, mutta ohjauksessakin on vahva persoonallinen näkemys.
Salanimellä kirjoittavalla italialaiskirjailijalla oli uraa jo takana ennen maailmanmaineeseen noussutta Napoli-sarjaa, joka on ilmestynyt 2010-luvulla.
– Ferranten proosan taika on hänen kyvyssään kuvata henkilöiden, yleensä naisten, sisäisiä tuntemuksia, ristiriitoja ja joskus irrationaalilta vaikuttavaa toimintaa. Juuri näihin tarttuu myös ensimmäisessä persoonassa kirjoitettu The Lost Daughter, alkuperäiskielellä La figlia oscura (2006), joka on ilmestynyt suomeksi nimellä Tyttären varjo (2020).
– Kun elokuva keskittyy päähenkilönsä sisäiseen maailmaan, ohjaajan on voitava laskea kaikki näyttelijän varaan. Olivia Colman on juuri oikea valinta Ledan rooliin. Hänen kasvoillaan ja eleissään tapahtuu koko ajan jotakin, tunteita ja ajatuksia, joita voi kuvitella seuraavansa.
Jessie Buckley näyttelee Ledaa nuorena äitinä, uraansa aloittelevana tutkijana ja omaa haluaan etsivänä naisena. Buckley ja Colman täydentävät toisiaan uskottavasti: toisessa on vimmaa, toinen on oppinut peittämään sisintään. He ovat myös molemmat Oscar-ehdokkaina.” ★★★★ HS

Ikäraja
K-12
Elokuvan kesto
2h 2min
Kieli
OV
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Maggie Gyllenhaal
Käsikirjoitus
Maggie Gyllenhaal
Rooleissa
Olivia Colman (Leda) Jessie Buckley (Young Leda) Dakota Johnson (Nina) Ed Harris (Lyle) Peter Sarsgaard (Professor Hardy) Dagmara Dominczyk (Callie) Paul Mescal (Will) Jack Farthing (Joe) Robyn Elwell (Bianca) Ellie Blake (Martha) Oliver Jackson-Cohen (Toni) Panos Koronis (Vassili) Alexandros Mylonas (Professor Cole) Alba Rohrwacher (Female Hiker) Nikos Poursanidis (Male Hiker) Athena Martin (Elena)
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: The Lost Daughter
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Salikartan yläosasta löytyvät kahdenistuttavat K18-anniskeluloossit pieneen lisähintaan. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.