Ukrainan tukinäytös: Donbass

Lue lisää

Espoo Cine ja Kino Tapiola järjestävät tukinäytöksen Ukrainassa käytävän sodan uhrien auttamiseksi. Näytöksen lipputuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Suomen Punaisen Ristin Ukrainan katastrofirahastoon.

Näytöksessä esitetään ukrainalaisen ohjaajan Sergei Loznitsan draama Donbass (2018). Elokuva kertoo 13 tositapahtumiin perustuvaa tarinaa miehitetystä Itä-Ukrainasta vuosilta 2014–15. Surulliset ja usein groteskit tapahtumat ovat kyynisyydessään hyytäviä: pääsemme seuraamaan kuinka tehdään valeuutisia ukrainalaisten hyökkäyksistä separatistialueille, kuinka saksalaistoimittaja pannaan rajatarkastuksessa koville väitettyjen fasisti isoisiensä rikosten vuoksi tai kuinka ratkiriemukkaissa tunnelmissa “Donetskin kansantasavallan” ensimmäiset häät sujuvat. Nämä tarinat on kauhistuttavalla tavalla absurdeja – kuin sysimustasta komediasta – ja kaikista niistä piirtyy kyyninen maailmankuva, jossa raakuuksien ainoa tarpeelliseksi koettu oikeutus on vahvimman mielivalta.

Sergei Loznitsa on ollut viime viikkoina kaikkein näkyvin ukrainalaisista ohjaajista ja Donbassista on järjestetty – tai ollaan järjestämässä – Ukrainaa tukevia tukinäytöksiä lisäksi myös ainakin Pariisissa, Amsterdamissa ja Berliinissä. Elokuva sai ensiesityksensä Cannesin elokuvajuhlien Un certain regard -sarjan avajaiselokuvana 2018 ja se myös palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta sarjassa.

Saksa, Ukraina, Ranska, Alankomaat, Romania 2018.

Venäjän- ja ukrainankielinen, tekstitys englanniksi.

Ovet klo 17.15

Ikäraja
K-16
Elokuvan kesto
2h 1min
Kieli
OV
Tekstitys
Englanti
Ohjaus
Sergei Loznitsa
Käsikirjoitus
Tamara Jatsenko, Ljudmyla Smorodina, Olesia Žurakivska, Boris Kamorzin, Serhi Ruskin, Petro Pantšuk, Irina Plesnjajeva, Žanna Lubgane, Vadim Dubovskyj, Oleksander Zamurajev, Heorhi Delijev, Valeriu Andrjutse
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Ukrainan tukinäytös: Donbass
Näytös on loppuunmyyty
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Salikartan yläosasta löytyvät kahdenistuttavat K18-anniskeluloossit pieneen lisähintaan. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.