European Cinema Night: Yhdet vielä (vapaa pääsy! K18-anniskelunäytös)

Lue lisää

European Cinema Night saapuu jälleen tuomaan elokuvan valoa pimeään joulukuuhun! Tällä kertaa saamme tarjota asiakkaillemme lasillisen proseccoa, hieman cocktail-paloja, elokuvakriitikko ja -kirjailija Kalle Kinnusen viisaita sanoja elokuvanautintoa syventämään JA kerrassaan mainion Yhdet vielä -elokuvan ILMAISNÄYTÖKSEN! Tapahtumaa sponsoroi Luova Eurooppa MEDIA -ohjelma ja se toteutetaan yhteistyössä Europa Cinemasin kanssa.

Kino Tapiolaan pääsee jo klo 18.30 alkaen, jolloin ensiksi tarkistamme heti ovella elokuvaliput, koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen. Aulassa on tarjolla lasillinen kuohuvaa ja pientä purtavaa, jotka saa ottaa myös mukaan saliin. Anniskelun vuoksi tapahtuma on K18. Ohjelma alkaa salissa puheilla viimeistään klo 19.15, ja elokuvanäytös puheiden jälkeen klo 19.30 lähtien.

”Thomas Vinterberg ohjasi parhaan elokuvansa opettajista, jotka pyrkivät kurinalaiseen alkoholismiin. — Yhdet vielä on monitasoinen ja hauska, ja sen henkilöissä voi nähdä itsensä.– MIKKELSEN tekee yhden värikkään uransa hienoimmista roolitöistä. Alkoholin nostattava ja masentava vaikutus saa korostaa tunteita: hurmosta, elämänhalua, tuskaa ja pelkoa”  ★★★★ Kalle Kinnunen / Suomen Kuvalehti

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva YHDET VIELÄ on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.
Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.
Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

YHDET VIELÄ sai OSCARin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa ja se oli ehdolla myös parhaan ohjauksen Oscarista. BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla oli kaikkiaan neljä (Paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä). Elokuva tyhjensi jo joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot.

Elokuvan alkuperäinen ikäraja on K12 ja sen kesto on 117 min.

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
2h 27min
Kieli
OV
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Thomas Vinterberg
Käsikirjoitus
Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Rooleissa
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: European Cinema Night: Yhdet vielä (vapaa pääsy! K18-anniskelunäytös)
Näytös on loppuunmyyty
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Koko sali on K18-anniskelualuetta. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.