Invisible Demons – Tuhon merkit

Lue lisää

Koska Kino Tapiola toimii myös viinibaarina, otamme käyttöön koronapassin uusien anniskelurajoitusten astuttua voimaan sunnuntaina 28.11. Passi tulee esittää aina klo 17 lähtien. Passin käytöllä varmistetaan asiakkaille ja työntekijöille mukava ja turvallinen kokemus. Esitäthän passisi heti kassalla henkilöllisyystodistuksen kera!

Ohjaaja vierailee näytöksessä 2.12.! Näytöksen jälkeisessä keskusteluosuudessa mukana myös mm. Espoon ympäristöyhdistys ry:n hallituksen jäsen Juha Solantie.

”Invisible Demons on kunnianhimoinen yritys kuvata kansantalouksiemme suurinta saavutusta, ilmaston tuhoamista” ★★★ / HS

Pelottavan kaunis elokuva. Vaikuttavan kuvakerronnan ja tavallisten asukkaiden kokemusten kautta Rahul Jain kuvaa taloudellisen kasvun ja ilmastonmuutoksen dramaattisia vaikutuksia kotikaupunkinsa Delhin asukkaiden elämään.

Pyrkiessään mahdollisimman nopeaan taloudelliseen kasvuun ihminen louhii biosfääriä eikä pysty enää näkemään kaiken alkulähdetä luontoa, joka on tuhoutumassa. Delhissä ilmastokriisin seuraukset eivät ole tulevaisuuden uhkakuvia vaan nykyaikaa: sietämätöntä kuumuutta, tulvia ja keuhkoja tuhoavaa saastetta. Cannesin elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut dokumentti kysyy, onko tavoittelemamme kehitys tosiaan tämän näköistä. Saastuneen megakaupungin tarinat johdattelevat näkemään kriisin vakavuuden kaikkialla maailmassa ja vaatimaan parempaa tulevaisuutta.

Ohjaajan sana

Tavattuani tuottaja Iikka Vehkalahden Intiassa, aloin tekemään työmatkoja ennen minulle vieraaseen maahan Suomeen. Vapaapäivinä yritin viettää mahdollisimman paljon aikaa eri metsissä ja Lapissa. Pohjoisessa hämmästelin kuinka nuoret lapset tekivät itse nuotion ja nukkuivat lumen keskellä. Heidän rohkaisemanaan en itsekään pelännyt niin paljon eksymistä tai kylmää ja aloin kyseenalaistamaan koko luontokäsitystäni.

Yhdellä matkallani kuvailin saamelaiselle keskustelukumppanilleni Google translatorin kautta kuinka Delhissä luonto tuntui hyvin vieraalta asialta. Kohdatakseen luonnon, tuntui kuin pitäisi lähteä erilliselle rajatulle alueelle, jonka edessä lukee ‘tervetuloa luontoon!’. Selitykseni sai osakseen hieman koomisia katseita ja ystäväni sanoi kuinka hän ajattelee luonnon olevan kaikkialla – me ihmiset olemme myös osa luontoa jolloin sen ulkopuolelle ei voi edes lähteä.

Lajistamme on tullut valitettavasti syöpä, joka tuhoaa planeetan. En puhu oikeastaan homosapiensseista vaan lajimme kapitalismin värittämästä ajattelusta. Tämä ajattelumalli on levittäytynyt kaikkeen toimintaamme eikä kukaan tunnu tietävän miten tätä hulluutta voisi enää lopettaa. Yksi surkeimmista ajatuksista on, että maksamme kovan hinnan vain hyödyttääksemme hyvin pientä joukkoa varakkaita ihmisiä. Näillä ihmisillä on käytössään lähes rajattomat resurssit suojata itsensä ja siksi he eivät ole kiinnostuneita ratkaisemaan ongelmaa.

Invisible Demons on ikään kuin hätähuuto, joka kuvastaa yritystämme erottautua luonnosta ja juuristamme. Intiasta fyysisesti kaukana olevan katsojan toivon ajattelevan, että tämä kriisi ja kulttuuri eivät ole niin kaukana. Jos emme suojele luontoa ja määritä sen välttämättömyyttä, kaikki ympärillämme voi kadota.

– Rahul Jain    

Ikäraja
K-7
Elokuvan kesto
1h 10min
Kieli
OV
Tekstitys
Suomi/Ruotsi
Ohjaus
Rahul Jain
Käsikirjoitus
Rahul Jain, Iikka Vehkalahti, Yaêl Bitton
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Invisible Demons – Tuhon merkit
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Salikartan yläosasta löytyvät kahdenistuttavat K18-anniskeluloossit pieneen lisähintaan. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.