R&A esittää: Kupla (K18-anniskelunäytös)

Lue lisää

Aleksi Salmenperän lempeän terävässä perhedraamassa Eveliina on huolissaan vanhempiensa avioliiton tilasta ja päättää pitää heidät yhdessä keinoja kaihtamatta.

16-vuotias Eveliina (Stella Leppikorpi) on huolissaan vanhempiensa (Minna Haapkylä ja Tommi Korpela) avioliitosta ja kyselee hämmentyneeltä isältään suorasukaisia kysymyksiä tämän seksielämästä. Miksei isä kykene näkemään, että hänen avioliittonsa murenee hitaasti ja tasaisesti samalla, kun äiti tuntuu viettävän huolestuttavan paljon aikaa kodin ulkopuolella?

Eveliina todistaa jotain järkyttävää ja päättää ottaa tilanteen haltuun raahaamalla vastentahtoiset vanhempansa ukuleletunnille. Kun yhteisestä musisoinnista ei tunnu löytävän oikotietä perheonneen, huomaa Eveliina tarvitsevansa järeämpiä keinoja.

Aleksi Salmenperä on aiemmin jo osoittanut olevansa keski-ikäisten tunteiden tulkki, mutta Kuplanäyttää, että hän osaa tarttua yhtä luontevasti myös teini-ikäisten sielunelämään. Näyttelijäkaarti on vertaansa vailla, ja konkareiden lisäksi Stella Leppikorpi ja Amos Brotherus ovat nuoren polven tekijöitä, joita kannattaa seurata. Harvoin näkee näin sydämellistä ja luontevasti etenevää kotimaista perhedraamaa, joka samalla viiltää teräviä havaintoja ihmisenä olemisesta.

Kirjoittanut Sanna-Maria Nikula
Elokuvan alkuperäinen ikäraja on K12.

Liput vain: https://hiff.fi/elokuvat/kupla/

Kuusi uutta pohjoismaista elokuvaa kisaa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Kaikki ehdokaselokuvat esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös grönlantilainen elokuva. Pohjoismaiden merkittävin elokuvapalkinto myönnetään vuosittain yhdelle kansallisten raatien valitsemista ehdokkaista. Suomen ehdokas on tänä vuonna Aleksi Salmenperän elokuva Kupla.

Kaikki tämän vuoden PNEP-ehdokkaat ovat:

Driving Mum (Á Ferð með Mömmu, ohj. Hilmar Oddsson, Islanti)

The Edge of the Shadows (Allanngut Killinganni, ohj. Malik Kleist, Grönlanti)

Empire (Viften, ohj. Frederikke Aspöck, Tanska)

Kupla (ohj. Aleksi Salmenperä, Suomi)

Opponent (Motståndaren, ohj. Milad Alami, Ruotsi)

War Sailor (Krigsseileren, ohj. Gunnar Vikene, Norja)

Ehdokaselokuvien tekijöitä saapuu vieraiksi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille. Kaikki ehdokaselokuvat esitetään R&A:ssa englanninkielisillä tekstityksillä.

300 000 Tanskan kruunun (noin 41 000 euroa) arvoisen palkinnon voittaja julkistetaan 31. lokakuuta Oslossa.

Viime vuonna Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voitti islantilaisen Valdimar Jóhannssonin elokuva Lamb (Dýrið).

Aiempien vuosien voittajiin lukeutuvat muun muassa Aki Kaurismäki, Joachim Trier, Lars von Trier ja Ruben Östlund.

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
1h 43min
Kieli
Suomi
Tekstitys
Englanti
Ohjaus
Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus
Aleksi Salmenperä, Reeta Ruotsalainen
Rooleissa
Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko, Amos Brotherus, Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen, Saara Pakkasvirta.
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: R&A esittää: Kupla (K18-anniskelunäytös)
Liput vain ostettavissa, ei varauksia
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Koko sali on K18-anniskelualuetta. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.