Tove (K18-anniskelunäytös) Jazz-keikka terassillamme ennen näytöstä!

Lue lisää

Ennen näytöstä pe 23.7. Kinon terassilla esiintyy Helsinkiläinen jazz-trio JOJO yllätysvieraanaan saksofonisti Jesse Vilhomaa! Keikka alkaa klo 18 ja päättyy sopivasti ennen näytöksen alkua. Keikka on maksuton sekä ikärajaton ja musiikista voi tulla nauttimaan vaikkei leffaan tulisikaan!

JOJO on helsinkiläinen pianotrio, joka oivaltavin sovituksin esittää omia kappaleita sekä jazz-standardeja. Yhtyeen äänessä on kuultavissa kaikuja esimerkiksi Red Garlandin sekä Ahmad Jamalin trio-tuotannosta. JOJO:n musiikille tunnusomaista on avara perinteen tutkiminen sekä sutien sievä suhina.

Jimi Nurminen – piano
Jussi Hovilainen – basso
Oskari Pelli – rummut
Jesse Vilhomaa – saksofoni

”Tove Jansson sai arvoisensa elämäkertaelokuvan. Henkilökuva, joka elää ja hengittää.” ★★★★ HS

Helsinki, 1945. Sota on ohi ja värit palanneet taidemaalari Tove Janssonin elämään. Hän pystyy vihdoin hankkimaan oman studion ja antamaan kaikkensa menestyäkseen kansainvälisenä taiteilijana. Tove ei antaudu sosiaaliselle paineelle perustaa perhe, tärkeintä hänelle ovat taide ja vapaus. Vapaus myös johdattaa hänet avoimeen suhteeseen naimisissa olevan poliitikon ja vasemmistointellektuellin Atos Wirtasen kanssa. Kumpikin on sitä mieltä, että toista ei voi omistaa. Kaunis ajatus joutuu koetukselle, kun Tove rakastuu teatteriohjaaja Vivica Bandleriin.

Tove alkaa kirjoittaa tarinoita muumeista, ja inspiraation lähteenä toimii hänen oma elämänsä. Muumit alkavat valloittaa maailmaa. Ensimmäistä teatterinäytelmää seuraa monivuotinen sopimus lontoolaisen Evening Newsin kanssa, mutta sopimuksen lupaama vapaus muuttuukin ylitsepääsemättömäksi työtaakaksi.

TOVE on elokuva oman äänen löytämisestä, polusta taiteilijana, vaikeiden päätösten tekemisestä ja onnen oikeutuksesta. Helsinkiin, Pariisiin ja saaristoon sijoittuva tarina kertoo taiteilijasta ja naisesta, jonka rakastetuista teoksista tuli perintö koko maailmalle.

Päärooleissa mm. upeat Alma Pöysti ja Krista Kosonen!

”Tove Jansson sai arvoisensa elämäkertaelokuvan. Zaida Bergrothin ohjaama ja Eeva Putron käsikirjoittama Tove ei jäykistele, vaan näyttää ja tuntuu nimihenkilöltään. — Tove on huolella tehty ja vakava, mutta samalla vetävä ja pirskahtelevan eloisa. Henkilökuva, joka elää ja hengittää. Ilman mitään erikoisia kikkailuja on saatu aikaan elokuva, joka näyttää ja tuntuu Tove Janssonilta. — Ja sitten on Alma Pöysti Tovena. Hän on roolissa täysin suvereeni, hurmaava ja aito. Pöysti on onnistunut sisäistämään Janssonin olemuksen niin hyvin, että suoritusta voi pitää aivan poikkeuksellisen hienona. Hänessä on kihertävää pikkutyttömäisyyttä, aloittelevan taiteilijan epävarmuutta, rohkeaa vapaamielisyyttä, tovejanssonmaista viisautta – kaikkea sitä, mitä rooli vaatii.” ★★★★ HS

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
1h 56min
Kieli
Ruotsi
Tekstitys
Suomi
Ohjaus
Zaida Bergroth
Käsikirjoitus
Eeva Putro
Rooleissa
Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: Tove (K18-anniskelunäytös) Jazz-keikka terassillamme ennen näytöstä!
Näytös on loppuunmyyty
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Koko sali on K18-anniskelualuetta. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele kahvila­baarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.