R&A esittää: Opponent (K18-anniskelunäytös)

Lue lisää

Hikisessä, tiukassa trillerissä pohjoisruotsalaiseen vastaanottokeskukseen paennut painija kamppailee salaamansa menneisyyden kanssa.

Iranilainen maajoukkuepainija Iman on tuonut lapsensa ja vaimonsa Maryanin vastaanottokeskukseen Pohjois-Ruotsiin. Perheellä on uskottava tarina pakenemisesta ja suojan tarpeesta, mutta jokin tuntuu hiertävän pintaa.

Hämmentynyt on erityisesti Maryan, joka ei ymmärrä, miksi on keskellä talvisen pimeää ja kylmää maisemaa. Iman vetäytyy kuoreensa ja löytää paikalliselle painisalille, jossa salaisuuden taakan voi upottaa fyysiseen kamppailuun. Tilanne monimutkaistuu, kun Iranin joukkue tulee Ruotsiin turnaukseen ja Iman joutuu kohtaamaan menneisyydestä muistuttavan Abbasin (Ardalan Esmaili).

Iranilaissyntyinen, Ruotsissa kasvanut ja sittemmin tanskalaistunut ohjaaja Milad Alami punoo tiheän trillerin, joka samalla avaa kiehtovasta näkökulmasta turvapaikanhakijoiden kokemuksia. Kolea pimeys ja painisalin hikinen lämpö kätkevät ja paljastavat Imanin salaisuutta.

Pääosassa loistava Payman Maadi tunnetaan Asghar Farhadin elokuvasta Nader ja Simin: Ero. Abbasia esittävä Ardalan Esmaili teki vaikutuksen Alamin esikoispitkässä The Charmer (R&A 2018). Berlinalessa ensi-iltansa saaneen elokuvan suomalaisvahvistuksena nähdään Joonas Saartamo painijoukkueen valmentajan roolissa.

(Kirjoittanut Marjo Pipinen)
Elokuvan alkuperäinen ikäraja on K16.

Liput vain: https://hiff.fi/elokuvat/opponent/

Kuusi uutta pohjoismaista elokuvaa kisaa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Kaikki ehdokaselokuvat esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös grönlantilainen elokuva. Pohjoismaiden merkittävin elokuvapalkinto myönnetään vuosittain yhdelle kansallisten raatien valitsemista ehdokkaista. Suomen ehdokas on tänä vuonna Aleksi Salmenperän elokuva Kupla.

Kaikki tämän vuoden PNEP-ehdokkaat ovat:

Driving Mum (Á Ferð með Mömmu, ohj. Hilmar Oddsson, Islanti)

The Edge of the Shadows (Allanngut Killinganni, ohj. Malik Kleist, Grönlanti)

Empire (Viften, ohj. Frederikke Aspöck, Tanska)

Kupla (ohj. Aleksi Salmenperä, Suomi)

Opponent (Motståndaren, ohj. Milad Alami, Ruotsi)

War Sailor (Krigsseileren, ohj. Gunnar Vikene, Norja)

Ehdokaselokuvien tekijöitä saapuu vieraiksi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille. Kaikki ehdokaselokuvat esitetään R&A:ssa englanninkielisillä tekstityksillä.

300 000 Tanskan kruunun (noin 41 000 euroa) arvoisen palkinnon voittaja julkistetaan 31. lokakuuta Oslossa.

Viime vuonna Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voitti islantilaisen Valdimar Jóhannssonin elokuva Lamb (Dýrið).

Aiempien vuosien voittajiin lukeutuvat muun muassa Aki Kaurismäki, Joachim Trier, Lars von Trier ja Ruben Östlund.

Anniskelun takia näytös on kielletty alle 18-vuotiailta
Elokuvan kesto
1h 59min
Kieli
Ruotsi
Tekstitys
Englanti
Ohjaus
Milad Alami
Rooleissa
Payman Maadi, Marall Nasiri, Björn Elgerd, Ardalan Esmaili, Joonas Saartamo
Nautiskele Kinobaarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

Osta liput

Elokuva: R&A esittää: Opponent (K18-anniskelunäytös)
Liput ostettavissa tästä tai teatterilta (ei varauksia)
Valitse istumapaikkasi salikartasta! Salin pöydät on merkitty ympyröillä. Koko sali on K18-anniskelualuetta. » Tietoa salianniskelusta
Nautiskele Kinobaarissamme ennen näytöstä.
» Tutustu tarjoiluihin
Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.